БиблиотекаMachTech 2021

Интер Експо Център: Роботи, софтуер от ново поколение и 3D принтиране променят облика на индустрията

14.03.2017 г.4 мин.

Фабрика на бъдещето представя изложението MachTech&InnoTech Expo 2017, което ще се състои между 4 и 7 април в Интер Експо Център София.Съвременните софтуерни приложения подобряват производствения процес, 3D принтирането превръща бързо новите идеи в готови продукти, роботите трансформират облика на индустрията с динамични темпове. На всичко това ще станат свидетели гостите на събитието“, споделиха домакините за Инженер.bg. Мероприятието има за цел да представи настъпилите промени в производството за изминалата година, да демонстрира ново поколение технологии, машини, инструменти и да докаже по-бързо, по-ефективно и по-евтино индустриално бъдеще.Иновативните технологии са ключови при създаването на съвременни машини и различни компоненти. „Специален софтуер предоставя възможност за изграждане на визуален макет на проект за фабрика. Всяко работно място, от инструментите до оборудването, оживява с помощта на виртуални очила. Така навреме може да оптимизирате процесите и да постигнете желаната работна среда. Благодарение на богатото портфолио за дизайн, визуализация и симулация от фирма Солтех, става възможно вземането на информирано решение за роботизация на процесите във фабриката“, обясниха от Интер Експо Център.

 

Всички етапи на производствения процес включва цялостен продукт на Рапид Прогрес. Постига се по-кратък период на конструиране, по-висока продуктивност и бързо извеждане на иновативни продукти на пазара, категорични са организаторите на събитието.Бързоразвиващите се технологии изисква ускорено обучение на работещите и фирма Fanuc предлага образователен пакет за изграждане на специалисти по промишлена роботика. Пакетът съдържа оригинален промишлен робот, камера с вграден в управлението на робота софтуер и 20 лиценза за Offline програмиране на роботи.Фирма SpaceCAD също ще демонстрира иновативност и ще въведе посетителите в света на 3D принтирането. Водещи софтуерни CAD/CAM решения позволяват оптимално управление на производството и 100% премахване на брака. Гостите ще могат да проследят на живо печат на сложни елементи от пластмаса и метал без инструментална екипировка, без CNC механична обработка, без леене, без електроди и ерозия.

 

Компанията Технологика ще предложи голям набор от цялостни софтуерни средства за 3D проектиране, симулиране, визуализация. Те помагат за лесното и бързо разработване на иновативни проекти, което е все по-голямо предизвикателство за индустрията.


Специално на MachTech&InnoTech Expo ще бъде изложен високоскоростен заваръчен робот от Арамет, проектиран да удовлетвори високите изисквания при електродъговото заваряване. Ще се демонстрира неговата висока товароносимост и иновативен метод на работа. С 6-сензорен пакет се комбинират няколко операции и се постига високоскоростен, прецизен монтаж и интегриране на софтуерни инструменти.


„Колаборативните роботи (коботи) работят редом до човека. Те помагат за оптимизацията на процеси и разходи. Те са гъвкави, могат да се местят и да се използват за повече от един процес, позволяват на служителя да се фокусира върху по-сложни казуси“, заявиха домакините.


Успоредно с MachTech&InnoTech Expo ще се проведе и 11-тото издание на водещото изложение във водния сектор у нас Вода София, както и младежкият инженерен форум „Аз, инженерът“.


Източник на снимков материал: Интер Експо Център София

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Солтех ЕООД
http://www.soltec.bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рапид Прогрес ЕООД
http://www.cadcam.expert

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019