B2N: 3D принтерът miniFactory Ultra 2 е вече тук. С усъвършенствана технология и впечатляващи производствени характеристики!

26.05.2023 г.7 мин.

Специалистите от компанията B2N Additive Manufacturing Ecosystem – един от пионерите у нас в областта на 3D технологиите, съобщиха пред Инженер.bg за пазарната премиера на 3D принтера miniFactory Ultra 2. „Той е безпрецедентно по отношение на производителността техническо решение, което позволява ефективна употреба на 3D печата дори в най-взискателните приложения. Зад разработката на технологията стои дългогодишното сътрудничество на miniFactory с OEM клиенти (б.ред. Original Equipment Manufacture, или производител на оригинално оборудване), които се стремят да използват високоефективен полимерен 3D печат за производството на части за крайна употреба“, коментираха от B2N, доверен партньор на компанията-производител. Повече за предимствата на новия модел 3D принтери ще Ви разкажем в следващите редове.

miniFactory Ultra 2 – поредна стъпка към устойчивото производство

Серията Ultra 2 разполага с подобрено серво задвижване, благодарение на което постига два пъти по-бързи резултати в сравнение със своя предшественик Ultra, като запазва високото качество на печат, присъщо за miniFactory.

„Ultra 2 разполага с нова интелигентна нагревателна камера, която достига работна температура до 250 °C. Усъвършенстваните функции за регулиране правят камерата изключително стабилна, с възможност за прецизен температурен контрол, което води до още по-добри резултати при печат. Така отпечатването на супер полимери е по-надеждно от всякога. Безспорно miniFactory Ultra 2 е поредната крачка към постигането на устойчиво производство за индустриални цели“, поясниха българските експерти в областта на 3D печата.

Одобрено от индустрията: Съвместимост с широка гама от материали

Благодарение на интелигентната камера за нагряване с работна температура до 250 °C, изборът на материали включва практически всички термопластични съединения, познати на пазара. В това число влизат материали като ABS, PC, PA, PEI, PPSU и PEEK.

3D принтерите miniFactory Ultra и Ultra 2 могат да печатат с всички високотемпературни 3D печатни материали, произведени от трети страни, което дава свобода на избор при гарантирано качество на изделията.

PEEK (Polyetheretherketone) е полукристален термопласт, който се отличава с термична, механична и химическа устойчивост. Въглеродните влакна в състава на PEEK подобряват якостта на натиск, твърдостта и товароносимостта на материала. Той намира отлично приложения в сферите на космическите разработки, отбранителната индустрия, електрониката и петролната индустрия.

Предимства на въглеродните влакна:

  • Допълнителна твърдост;
  • Лекота, заради която заменят металните части в много приложения;
  • Издръжливост – надеждно отпечатване на структурни части с висока резолюция и запазване на действителните размери.

miniFactory Ultra 2 – решение от бъдещето: Същност и предимства

minifactory Ultra 2 е по-бърз, разполага с по-здрави части, усъвършенствана технология и с по-интуитивна система за управление.

„С действителна скорост на принтиране от 120 mm/s за аморфни полимери, новият Ultra 2 изпреварва познатите стандарти за 3D принтиране. Интелигентната трисензорна нагряваща се камера и оптимизираният поток на въздуха осигуряват прецизен контрол на температурата в работната камера. Възможен е контрол на качеството в реално време с пълна статистика и с история на принтираните детайли чрез отдалечен контрол, 10-инчов екран и подобрен интерфейс“, информираха от B2N.

Предимствата не свършват до тук, новият miniFactory Ultra 2 разполага с:

  • Вградена система за закаляване на детайлите – можете да зададете желания цикъл на закаляване и по този начин да увеличете здравината на 3D принтираните детайли от PEEK и PEKK;
  • Бърз подготвителен режим – камерата загрява за по-малко от 30 минути, след което процесът по 3D принтиране е в готовност да стартира;
  • Усъвършенствана технология за контрол на качеството – благодарение на нея, данните се сравняват в реално време, като се потвърждава повторяемостта на производствените серии;
  • Автоматичен самоконтрол за поддръжка – автоматичните препоръки за сервиз поддържат системата в изрядно състояние;
  • Отделение за изсушаване на филамента – гарантира контрол на влажността на филаментите, така че да постигнат оптималните си характеристики при печат;
  • Серво технология – високотехнологичният сервомотор прави 3D принтерите Ultra една от най-прецизните системи за FFF (Fused Filament Fabrication) печат на пазара.

„Технологията за контрол на качеството на miniFactory е гаранция за надеждно 3D производство – принтираният детайл е сертифициран и завършен по задание“, добавиха от дружеството.

Три причини, поради които инвестицията в miniFactory си заслужава:

Надежден и лесен работен процес

Специалистите от производствената компания miniFactory са вложили своите познания, базирани на 10-годишен опит в областта, за да постигнат надеждни характеристики, високо качество на печат и лесна употреба на принтерите от серията Ultra.

Разумна инвестиция, която удовлетворява клиентските нужди

„3D принтерите miniFactory Ultra и Ultra 2 са уникално решение, което позволява надежден 3D печат на високоефективни полимери. Благодарение на високата си издръжливост и усъвършенствана технология на производство, те са едно от най-рентабилните решения на пазара. Доставят се в повече от 20 държави и имат доволни клиенти по целия свят“, коментираха от B2N.

5-годишна гаранция за качеството на печат

Технологията е предназначена за ежедневна промишлена употреба. Експертният опит в сглобяването, съчетан с използването на висококачествени компоненти и цялостно предлагане на услуги, дава възможност на производителя да предложи гаранция от 5 години.

За допълнителна информация по темата или професионална консултация, специалистите от B2N Additive Manufacturing Ecosystem Ви очакват.

Източник на снимковия материал: B2N Additive Manufacturing Ecosystem (B2N), miniFactory

Тагове: 3D принтиране, 3D технологии, Би Ту Ен / B2N, дистрибуция, индустрия, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Би Ту Ен ООД
www.b2n.bg