БиблиотекаХранително-вкусова промишленост

Унистър: Хранително-вкусовата промишленост не може без оборудване за дозиране и пневмотранспорт

27.11.2020 г.3 мин.

Оборудване за дозиране и пневмотранспорт – това са част от техническите елементи, без които хранително-вкусовата промишленост просто не може да съществува. Ето защо фирма Унистър бе сред участниците в тазгодишното издание на специализираните изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното, където показа акцентите в своето портфолио, приложими при производството на храни и напитки. Вижте какво споделиха от компанията пред Инженер.bg.

„Ние сме специалисти в проектирането, доставката и въвеждането в експлоатация на промишлени прахоуловители, системи за пневмотранспорт, филтърни елементи и искрогасителни инсталации. За оборудването се доверяваме на компании с доказано високо качество на продуктите като Nederman, Coperion K-Tron, JVI Vibratory Equipment, GreCon и др.“, посочиха от Унистър.

Филтриращите елементи, които използва дружеството при изграждане на инсталации, са собствено производство и се изработват в базата на компанията в гр. София. Продуктовата гама включва патронни филтри за прах, джобни филтри за ОВ, ръкавни и джобни филтри за прахоуловители. А за да се включи в борбата с разпространение на коронавируса, Унистър стартира и производството на предпазни маски за многократна употреба.

„Специално за денталната медицина вече можем да предложим инсталация за всмукване на аерозолите, които се отделят по време на работа с пациент, особено вследствие на ротацията на зъболекарската машинка. Екстракцията и вентилацията доказано намаляват риска от разпространение на зарази и кръстосана инфекция в денталния кабинет. Разработката е на нашия партньор Nederman”, обясниха още от Унистър.

„Според нашите наблюдения търсенето на предлаганите от нас продукти и системи расте, тъй като предприятията продължават да работят, а голяма част от тях и се презапасяват с материали и консумативи, за да могат да избегнат логистични затруднения в случай на влошаване на настоящата ситуация“, коментираха от българското дружество.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Nederman

Тагове: здравеопазване, пневматика, предпазни маски, Унистър, филтри, хранително-вкусова промишленост

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019