Дозиращи помпи и сензори за pH и ORP инсталира АкваКом Електроникс за охладителните кули на СОЛ България

17.03.2021 г.3 мин.

През изминалата 2020 г. доказаното българско дружество АкваКом Електроникс успешно реализира проект в завода у нас на италианската производствена компания SOL Group, чиито мощности са локализирани на площадката на Агрополихим. „Дейностите, които извършихме, са във връзка с реновация на системата за поддържане качествата на водата на охладителните кули в предприятието в гр. Девня“, информираха за Инженер.bg от АкваКом Електроникс. Ето какво още научихме за проекта.

В рамките на проекта АкваКом Електроникс реализира подмяна на всички дозиращи помпи за химикали. Инсталирани са нови устройства на японския производител Iwaki един от лидерите на пазара за помпено оборудване. „Всички части на помпите Iwaki, включително подходящите за тях аксесоари и резервни части, се произвеждат в Япония”, посочиха от българската компания, която е и официален партньор на бранда у нас.

Първата дозираща помпа Iwaki е произведена през 1959 г., а историята на компанията започва три години по-рано. Оттогава до днес тя следва път на постоянно внедряване на иновации и подобрения на съществуващите серии помпи, което превръща Iwaki в един от водещите производители на помпи в световен мащаб.

Освен това АкваКом Електроникс извършва смяна на сензорите за pH и ORP, както и калибриране, настройка и тест на системата за поддържане качествата на водата на охладителните кули в СОЛ България. Част от проектните дейности е и инсталиране на допълнителни разширителни модули за дистанционно наблюдение на параметрите.

Проектът е завършен и въведен в експлоатация през 2020 г.

СОЛ България разполага с две изградени мощности на територията на комплекса Агрополихим. Едната е предназначена за производството на атмосферни газове (кислород, азот и аргон), а другата – за извличане на въглероден диоксид от отпадъчните газове на Агрополихим. Инвеститор на съоръженията е италианската компания SOL Group, която по този начин получава гарантиран пазар, тъй като Агрополихим е консуматор на част от произвежданите газове.

Същевременно, Агрополихим – водещ производител на азотни, фосфорни и комбинирани торове в помощ на иновативното земеделие, намалява разходите си за преработка на газове за собствени нужди с 10-15%.

Повече за дейността на Агрополихим можете да научите в микросайта на компанията в Борса.bg.

Източник на снимковия материал: АкваКом Електроникс, СОЛ България

Тагове: Агрополихим, АкваКом Електроникс, ВиК, помпено оборудване, сензори

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АкваКом Електроникс ЕООД
http://aquacombg.com/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Агрополихим АД
https://agropolychim.bg