Аква Системи: Филтриращата система Pentair Freshpoint F1000-DFB комбинира здравословни технологии и лукс в дома и офиса

22.05.2023 г.4 мин.

Здравето е сред базовите условия за щастлив живот, а технологичните новости в грижата за качествен бит са все по-ефективни, прецизно проектирани и добре обмислени като елементи от съвременната домашна и работна среда. Как тенденциите за здраве и дълголетие засягат водата за питейно-битови нужди и се имплементират в продуктите на световния лидер в пречистването на води Pentair, по какъв начин филтрите за вода на бранда се вписват в съвременния интериор и кои техни характеристики ги правят предпочитан продукт в тази област, за Инженер.bg разказаха от компанията Аква Системи – официален дистрибутор за България на Pentair.

„С почти 50-годишните си традиции в третирането на вода американският производител предлага на пазара висококачествени иновативни продукти, които посрещат изискванията и на най-претенциозните клиенти. Филтриращите системи Pentair Freshpoint F1000-DFB премахват от водата ненужните съставки, повишавайки здравословните ефекти за организма и вкусовите ú качества“, поясниха от Аква Системи.

Филтриращата система за вода Pentair Freshpoint F1000-DFB e предназначена за инсталация в домакинства и офиси, като се предлага избор за монтаж – открит или скрит под мивка или в шкаф. Системата включва луксозен кран за чиста вода с необходимите монтажни елементи, чрез които може да се фиксира например върху кухненски плот.

Диапазонът на работното налягане на филтрираната вода е от 2.75 bar до 6.89 bar, а температурният обхват показва пригодност за пречистване на студена вода от 4.4 °C до 37.8 °C. За обслужването и поддръжката на продукта е важна бързата, лесна и удобна клик система за смяна на патроните, като през това време не се налага да се спира водата. Един комплект филтриращи касети е в състояние да „произведе“ 2839 l филтрирана питейна вода, като препоръчителният период за подмяна на филтриращия патрон (касета) е около година.

Типът патрон, с който работи системата, е FDF1-RC, а свойствата, скрити зад абревиатурата СТО, означават, че предназначението му е насочено към премахване на хлор, миризми и неприятен вкус от водата (б.ред. CTO – Chlorine, Taste and Odor). Работата на уреда не изисква електрическо захранване и канализационна тръба. Ниското приблизително тегло на продукта от 0.820 kg го прави лесен за манипулации, монтаж, ремонт и транспортиране.

„Сертификацията по NSF, ANSI стандарт 42 и CSA B483.1 гарантира функционалността, качеството и ефективността на филтриращата система за питейна вода Pentair Freshpoint F1000-DFB“, допълниха още от българската компания, специализирана във вноса и търговията с оборудване и инсталации в областта на трансфера, обработката и регулирането на различни видове флуиди. Освен на Pentair, Аква Системи е пазарен партньор на над 20 други утвърдени производители от Белгия, Дания, Германия, Италия, Франция, Испания, Литва и др.

Източник на снимковия материал: Aква Системи, canva.com

Тагове: Pentair, Аква Системи, ВиК, пречистване, филтри

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Аква Системи ЕООД
www.akva.bg