B2N стартира нова видео рубрика, в която разказва как, кой, къде и за какво използва 3D принтирането

08.01.2021 г.5 мин.

Несъмнено, една от технологиите на бъдещето с огромен приложен потенциал е 3D принтирането. Все още има сфери, в които развитието му не е достигнало своя пик. Има и такива обаче, в които използването на адитивните технологии не е само потенциално възможно – то отдавна вече е факт. В днешния материал, заедно с експертите по 3D принтиране от фирма B2N, ще Ви „разходим“ из едни от най-забележителните му приложения. От фирмата стартираха рубрика с кратки информативни видеа, от които ще научите интересни факти за 3D принтирането и как, кой, къде и за какво най-често го използва. Вижте.

Знаете ли, че всяка кола от Formula 1 непрекъснато търпи промени с цел олекотяване, за да стане по-бърза? Естествено, преследвайки тази цел, на помощ идват 3D технологиите. „Чрез комбинация между симулативен дизайн от Altair и 3D принтиране с M290 от EOS Global е възможно производството на по-здрави и по-леки сложни метални детайли като спирачна система на автомобил от Formula 1“, споделиха от B2N. А какво още имат да ни разкажат по темата, ще разберете от следното видео: 

Industrial 3D printing for complex metal parts 

„Във второто видео от поредицата ни ще разберете как индустриалното 3D принтиране в комбинация със симулативен дизайн и подходящ материал постигат иновация в своя сектор. Ще разглеждаме олекотена антенна скоба за космически сателит. Защо е нужно да е олекотена? Гледайте, за да узнаете“, призоваха от компанията. 

B2N – 3D printing experts II Metal 3D printing 

Как транспортният гигант Daimler Trucks & Buses внедрява EOS Global технологията за принтиране с полимери, за да намали складовите си наличности на резервни части, да изолира случаи на залежали части и да произвежда специфични резервни части само при необходимост. Какви материали, 3D технологии и приложения използва. Вижте: 

B2N 3D printing experts II Polymer 3D printing 

С професионалните принтери на EOS за производство на метални детайли, автомобилните производители могат да произвеждат лимитираните си серии коли по-бързо и по-евтино. Как? От фирма B2N, официален представител на ЕОS за България, ще ви разкажат във видеото. 

B2N експерти 3D принтиране II Индустриално 3D принтиране за луксозния сегмент на Citroen 

„Адитивното производство е вярната стъпка за всеки бизнес, който търси как да намали производственото време до краен продукт, етапите по разработката му и производствената му цена. Научете как Aidro прилагат 3D принтиране при производството на хидравлични колектори и оптимизират слобките в крайния продукт и постигат по-ниска себестойност“, обърнаха се към читателите на Инженер.bg от B2N. 

B2N експерти 3D принтиране II Оптимизиране на тегло и брой компоненти в сложни детайли 

Конкуренцията в спортната индустрия за по-качествен продукт, с който професионални атлети и спортни ентусиасти достигат своите рекорди, е агресивна. Спортни гиганти като Nike, NewBalance, Reebok, Under Armour или TheNorthFace се обръщат към 3D принтирането не само защото технологията им помага да постигат бързи резултати, но и тъй като им предлага подходящия материал, с който да усъвършенстват продуктите си. Истината е, че резултатите надминават очакванията за комфорт, еластичност, лекота, бързина, т.е. всичко, което превръща спортната стока в премиум екипировка. Вижте как и защо 3D принтирането доближава иноваторите до постиженията на спортистите. 

B2N експерти 3D принтиране II Адитивно производство в спортната индустрия 

Източник на снимковия материал: B2N

Тагове: 3D принтиране, 3D технологии, Би Ту Ен / B2N, проектиране

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД
http://b2n.bg/