WAGO разработи нов контролер с универсален интерфейс Profibus DP

30.01.2017 г.4 мин.

WAGO разшири фамилията контролери PFC200 с ново Profibus устройство с интерфейс DP, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на доказания немския производител ТП ВАГО Контакттехник. Компактният контролер вече може да събира и обработва данни от различни участници в индустриална среда чрез мрежата Profibus. Продуктът осигурява бърза комуникация с датчиците и изпълнителните механизми на различни машини и съоръжения.

 

„В допълнение към стандартното конструктивно изпълнение контролерът PFC200 се предлага на пазара и във вариант за разширен температурен диапазон от -20 до 60°C. Благодарение на това, устройството е много подходящо за гъвкави приложения в индустриалната автоматизация, както и в зони с повишени изисквания”, поясниха от компанията.


 

Опростено програмиране, безопасна комуникация

Новият контролер на WAGO работи с операционна система в реално време Linux и може да бъде програмиран с доказания софтуер за конфигуриране WAGO I/O PRO, базиран на CODESYS. GSD-файловете се разчитат лесно с помощта на интегрирания Profibus конфигуратор, като същевременно чувствителните данни за продуктите са оптимално защитени чрез разширени пакети за сигурност като SSL/TLS 1.2, SSH, VPN и защитна стена.

 

Предимства на новия PFC200 с универсален интерфейс Profibus DP:

- Безпроблемно събиране на данни от различни участници чрез мрежата Profibus;

- Операционна система в реално време Linux;

- Интеграция на полеви устройства чрез Profibus DP или един от I/O модулите на WAGO, съобразена с индивидуалните особености и изисквания;

- Цялостна защита чрез пакети за IT сигурност като SSL/TLS 1.2, SSH, VPN и защитна стена;

- Други интерфейси „на борда“ като CANopen и RS-232/-485.

 

Доказан контрол с подобрен хардуер

„Хардуерът е изцяло преработен и оптимизиран като обичайните за останалите PFC200 контролери Ethernet и CAN интерфейси са запазени. Също така, с универсалния си Profibus DP контролерът притежава голям брой одобрения и допуски, което го прави подходящ за почти всяко приложение. На локалната шина, типична за серията 750, могат да се поддържат почти всички видове шинни клеми”, добавиха в заключение от ВАГО България.

 

Понастоящем портфолиото I/O контролери на WAGO включва повече от 500 модула. В допълнение към аналоговите и дигиталните входни и изходни клеми, продуктовата гама обхваща и множество специални модули за събиране и обработка на най-различни сигнали.

 

Повече информация за ТП ВАГО Контакттехник ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


 

Източник на снимковия материалТП ВАГО Контакттехник

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg