Българската компания САТ празнува 30 години лидерство в областта на индустриалната автоматизация

14.09.2021 г.5 мин.

Стотици са успешно реализираните от екипа на дружеството комплексни инженерингови задачи у нас и по целия свят

Основана през 1991 г., българската инженерингова компания Системи Автоматика Технологии – САТ ЕООД вече има зад гърба си 30-годишен опит и стотици успешно реализирани проекти в сферата на индустриалната автоматизация. Дружеството развива своята дейност не само в сферата на инженеринга и проектирането, но също и в производството, програмирането, супервизията, тестването, въвеждането в експлоатация и поддръжката на автоматизирани решения за широк кръг от процеси. „Благодарение на интелектуалния потенциал и дългогодишния опит на нашите над 100 висококвалифицирани специалисти, за изминалите 30 години САТ се превърна във водещ доставчик на системи за индустриална автоматизация на българския и на международните пазари. Наша цел винаги са били комплексното покриване на потребностите и изискванията на нашите клиенти, както и високото качество и надеждността на продуктите и услугите, които предлагаме“, коментираха пред Инженер.bg от САТ ЕООД.

Изпълнявайки проекти „до ключ“ на различни машини, производствени линии и цели заводи, дружеството затвърждава своята позиция в разработването на системи за автоматизация за циментови, стъкларски и бетонови заводи, за производство на фураж, хартия, и метали, в областта на енергетиката и мн.др. Към днешна дата САТ предоставя своите услуги и по-голямата част от продуктите си в държави в Европа и извън нея. 

Мисия №1: Модернизиране на индустрията 

Българската компания изпълнява инженерингови услуги, проектиране, индустриално програмиране и автоматизация, производство и доставка на електрооборудване, електромонтаж, тестване, въвеждане в експлоатация и непрекъсната поддръжка на предлаганото оборудване. „Модернизацията и въвеждането на иновации в индустрията са главен приоритет за нас. Затова системите за автоматизация, които разработваме, се базират на последните хардуерни и софтуерни достижения на науката“, споделиха от САТ.

Предимство на създаваните от САТ решения е тяхното внедряване за изключително кратки срокове без прекъсване на производствените процеси. Дружеството предлага също разнообразни комплексни услуги, включващи реконструкция на нисковолтови (LVD) и средноволтови (MVD) разпределителни системи, нови сензори и полеви устройства, задвижвания и актуатори, софт-стартери и честотни преобразуватели. 

Списъкът с референции на САТ включва стотици успешноизпълнени проекти „до ключ“, реализирани не само в България, но и в държави като Австрия, Словакия, Сърбия, Унгария, Украйна, Португалия, Аржентина, Куба, Ливан, Нигерия, Шри Ланка и мн.др.

Процесна автоматизация за по-ефективно производство 

Със своите решения за процесна автоматизация САТ гарантира на всеки клиент стандартизирана визуализацията на работните процеси, създаване на автоматично управление през операторска станция, проследяване и настройка на всички консуматори, цифрови и аналогови входове и изходи, без необходимост от познания в програмирането. 

Комплексните услуги, предлагани от дружеството, включват още поддържане на обширна база данни, архивиране на операторски действия, опция за диагностика на оборудването, защита на данните, връзка на системите с по-горни йерархични нива (като SAP и TIS) и мн.др. решения.

Цялостно компютърно проектиране 

За разработването на своите решения специалистите от САТ използват съвременни CAD софтуери, сред които AutoCAD, E-PLAN, Visio и CAD Star. Изготвяните проекти включват технологични и структурни схеми за автоматизация и принципни електрически схеми, лицеви панели, мнемонични схеми, монтажни електрически и механични схеми на табла, схеми за инсталация на оборудването, кабелни трасета и кабелни журнали. Всички системи, произведени от САТ, се предоставят с работен проект, технически паспорти, инструкции за монтаж и експлоатация, наръчник за оператори и финална документация. 

САТ финализира всеки свой проект с изпълнение на необходимата електрическа инсталация в съответствие с европейските стандарти и конкретните изисквания на клиентите. „Зад реализацията на всяко решение стоят нашата дългогодишна експертиза и екип от висококвалифицирани проектанти, работещи само с доказан софтуер и разполагащи с лицензи за пълна проектантска правоспособност. Това ни дава основание да носим цялата отговорност за всеки разработен от нас проект“, добавиха още от дружеството.

Източник на снимковия материал: САТ ЕООД, pixabay.com

Тагове: проектиране, производство, процесна автоматизация, САТ

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

САТ ЕООД
http://www.satbg.com/