Сенсата Технолоджис България подкрепя млади таланти чрез стипендията „Инженерство” към инициативата „Иди, учи и се върни“

09.02.2024 г.5 мин.

В днешния динамичен и непрекъснато развиващ се пазар на труда младите специалисти често са изправени пред различни предизвикателства при старта на кариерния си път. Именно това е моментът, в който е добре бизнесът да им подаде ръка, което, за радост, през последните години все по-често се превръща в основен приоритет за модерните компании и институции. Днес голяма част от представителите на индустрията признават стойността на младите таланти и инвестират в тяхната подкрепа, вярват в техните свежи идеи и допринасят по този начин за развитието на работната сила. Такава компания е Сенсата Технолоджис България, част от Sensata – световен лидер в решенията за сензори и системи за контрол. Като водеща организация, Сенсата подкрепя следващото поколение технически специалисти по различни начини, един от които е активното участие на дружеството във фондa „Иди, учи и се върни“, за който вече за втора поредна година предоставя специализирана стипендия „Инженерство“. Какво представлява инициативата, стимулираща амбицираните да получат образование в чужбина студенти, и как премина най-новото издание на конкурса, разказаха от Сенсата Технолоджис България пред Инженер.bg.

За втора поредна година Сенсата Технолоджис България подкрепя инициативата „Иди, учи и се върни“, като предлага специализирана стипендия от 10 000 лв. в областта на инженерството за български студенти, които имат желание да продължат своето висше образование с магистърска степен в чужбина и след това да се върнат и развиват професионално в България. Стипендията е създадена специално за кандидати от различни технически сфери, включително инженерство, роботика, електротехника и други.

Част от журито, избрало младия талант, получил стипендията през м.г., бе г-н Здравко Цацов. С дългогодишен опит в Сенсата Технолоджис България, при избора си експертът разчита на знанията си от инженерния свят и умението си да разпознава потенциала у младите хора. „Включих се в журито на фонда „Иди, учи и се върни“ с цел да открия следващите инженери на България“, сподели той. „Сенсата цели да създаде възможности за младежите, които искат да развиват своите интереси и таланти чрез образование и практика. Подкрепяйки младите хора в България да надграждат своето образование, ние помагаме на общността да се развива дългосрочно и качествено“, допълни той.

May be an image of 8 people and people standing

Господин Цацов е категоричен, че компанията търси кандидати с любопитство и страст към инженерния свят, както и предприемчивост за бъдещи предизвикателства в бизнеса. Не по-малко важно за Сенсата Технолоджис България е и желанието за работа в мултикултурна среда.

„Визията на Сенсата Технолоджис България за по-добро бъдеще в България е младите хора не само да търсят възможности за реализация в чужбина, но лесно да намират и качествени работни места у дома. Такъв модел на развитие би бил от полза както за младежите, така и за глобални компании като нашата, които неслучайно са и сред най-добрите работодатели на българския пазар“, обясни г-н Цацов.

В най-новото издание на конкурса, стипендията „Инженерство“ на Сенсата Технолоджис бе връчена на Катерина Колева, която получи възможността да следва Human-Computer Interaction and Design в Royal Institute of Technology в Стокхолм, Швеция.

May be an image of 10 people, people standing, outdoors and text that says '6лaroTBopиTeлeH raлa KoKTeйл 2022 WWM pwc ocean KBC Sensata Dplaytech are 10,000л M riptum'

От фондацията разказаха, че са успели да съберат рекордно висока сума за стипендии, благодарение на която са подкрепили 10 талантливи български младежи да получат мечтаното образование в едни от най-престижните университети в света и след това да се върнат и приложат наученото в България. „От Европа, през САЩ и чак до Япония, стипендиантите на фонд „Иди, учи и се върни“ получиха уникалната възможност чрез помощта на българския бизнес да открият нови светове, нови култури и хоризонти и не на последно място да създадат страхотни планове за реализацията си обратно в България след магистратурата”, допълниха още организаторите на инициативата.

Ако желаете да научите повече за Сенсата Технолоджис България и за възможностите за професионална реализация, които компанията предлага, не пропускайте да разгледате нейния микросайт в Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Сенсата Технолоджис България, Тук-Там, canva.com

Тагове: HR, Sensata Technologies, кариера, образование, производство, Сенсата Технолоджис България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Сенсата Технолоджис България ЕООД
www.sensata.com