Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

19.09.2017 г.5 мин.

Здравейте, колеги! 15 септември отмина и както за учениците, учебната година стартира и за бизнеса. Все по-активни са взаимоотношенията между страните на Балканите, което е положителен ход за индустриалното и инфраструктурното развитие на региона. Да не забравяме и предстоящия Международен технически панаир в Пловдив – ще ви очакваме на нашия щанд, за да проследим заедно последните тенденции в техниката не само по нашите географски ширини, а в цял свят! А сега, поредната доза новини и най-интересното от изминалата седмица, синтезирано в 60 секунди.Бизнес отношенията на България с близките държави:


Турция е готова на енергийно сътрудничество с България, така че да се гарантира сигурност на енергийните доставки, съобщиха за Борса.bg от Министерство на енергетиката.


Възможности за инвестиции и мерките, които страната ни предприема, за да подкрепи развитието на индустрията, бяха обсъдени по време на среща с представители на Източната комисия на германската икономика, информираха от Министерството на икономиката.


Гърция е на трето място по преки инвестиции у нас, информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката.


България е на шесто място в авторитетната годишна класация на 500-те най-големи компании в Централна и Източна Европа, изготвяна от международния кредитен застраховател Coface, научи Борса.bg.


Новините у нас:

 

Корабостроителницата в Русе е обявена за продан на търг, като първоначалната цена е 32.3 млн. лв., а предложения могат да се дават до 5 октомври 2017 г., научи Борса.bg.


Швейцарската енергийна компания MET Group разкри свое дъщерно дружество в България, съобщиха от фирмата.


От 6 до 10 септември 2017 г. се проведе 13-ият Национален конгрес по теоретична и приложна механика (13’NCTAM), съобщиха за Борса.bg организаторите от Националния комитет по теоретична и приложна механика и Института по механика при БАН.Събитията на Балканите:


Държавният оператор на железопътната инфраструктура на Румъния CFR подписа договор на стойност 580 млн. евро с консорциум за модернизиране на част от железопътната мрежа на страната, съобщи BalkanEngineer.com.


Македонската строителна компания Beton Skopje сключи договор на стойност 1.5 млн. евро с предмет реконструкция на пътна секция на североизток от столицата на страната, научи Борса.bg от информация на BalkanEngineer.com.


Сръбският министър на енергетиката Александър Антич съобщи, че правителството очаква в краткосрочен план да подпише пътна карта с Румъния за изграждането на проекта за интерконектор за природен газ Mokrin-Arad, научихме от BalkanEngineer.com.


HR-свят:Тържествени мероприятия по повод 55-годишнината от основаването на Технически университет – Варна ще се проведат на 15 септември 2017 г., съобщиха за Борса.bg от учебното заведение.


„Ако остана с впечатлението, че даден кандидат за работа или стаж търси дългосрочно развитие във фирмата и е ориентиран към постигане на високи резултати, той вече е една крачка пред другите”, споделя г-жа Станка Стоянова, мениджър „Човешки ресурси” в Бер-Хелла Термоконтрол.


Мултивак България Продакшън търси служители с желание за развитие, но задължително подкрепено от осъзнатост и целеустременост”, заяви Георги Тодоров, HR специалист в дъщерното дружество на международния доставчик на опаковъчни решения у нас.


„Трудолюбие и желание за развитие са качествата, които търсим приоритетно в кандидатите за работа или стаж в Строително оборудване ЕООД”, заяви г-жа Силвана Георгиева, мениджър „Човешки ресурси” в русенската компания, част от Групата Атлас Копко.

 

Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.

 

Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

 

Заповядайте!

 

Източник на снимковия материал: Борса.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мултивак България Продакшън ЕООД
https://bg.multivac.com/bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Строително оборудване ЕООД
www.husqvarnacp.com