Лесно и интуитивно програмиране на контролери PFC200 с новия софтуерен инструмент е!COCKPIT от WAGO

21.04.2015 г.4 мин.

Водещата немска компания WAGO Kontakttechnik разработи нов софтуерен инструмент е!COCKPIT, подходящ за програмиране на контролери от серията PFC200, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. „С e!COCKPIT, WAGO представя инструмент, който под формата на интегрирана програмна среда за проектиране, подпомага развоя на цялостни решения за автоматизация”, коментираха от ВАГО България

 

Новият инженерен софтуер е!COCKPIT е базиран на софтуера за програмиране CodeSys 3. „С е!COCKPIT, контролерите PFC200 на WAGO дават възможност за реализиране на по-ефективно и всеобхватно управление”, поясниха от ВАГО България. „Моделът PFC200 е първият контролер, който позволява проектирането му да се реализира посредством новия софтуер. Потребителите в бъдеще ще могат да осъществяват своите решения за автоматизация, базирани на система WAGO-I/O-750 още по-бързо и рентабилно”, допълниха от компанията.

 

Контролерите от фамилията PFC200 се характеризират с висока скорост на изпълнение и разнообразни, подходящи за паралелно ползване, комуникационни интерфейси, включително RS-232/RS-485, Ethernet, CANopen, Profibus DP и Modbus. Управлението им се базира на работещата в реално време, отворена и сигурна в бъдещето си, операционна система Linux. Освободената от вентилатори и акумулатори конструкция на контролерите ги прави по-здрави и неизискващи поддръжка и ги превръща в подходящо решение и за най-взискателните индустриални приложения.

 

С помощта на е!COCKPIT всеки разработчик може лесно и интуитивно да проектира, конфигурира и инициализира своите I/O модули, дори и в най-сложната мрежова топология. Програмирането на приложения за PFC200 се извършва посредством ‎IEC-61131 редактори от CodeSys 3. Функционално, обхватът на софтуера позволява и проектиране на модерни решения за визуализация. Чрез функции за тестване, диагностика и откриване на грешки, инструментът е!COCKPIT поддържа потребителя по целия път на разработката включително до въвеждането й в експлоатация и сервизното й обслужване.

 

Всички, които нямат търпение да изпробват новия софтуер е!COCKPIT, вече могат да го направят. От броени дни, предварителната версия на е!COCKPIT, е достъпна онлайн.

 

Системата WAGO-I/O-750

Одобрена за разнообразни области на приложение, системата WAGO-I/O- 750, със своя високо модулен и независим от полевите шини дизайн, обръща специално внимание на изискванията към децентрализираните магистрални системи. Основната идея за модулност се открива и при поддръжката на многобройни системи за индустриална комуникация. „В зависимост от приложението, разполагаме с набор от полеви муфи и шинoви контролери (PLC) за избор, съобразно различните протоколи. Като цяло, изобилието от над 400 различни модулa превръщат системата WAGO I/O 750 в мащабируемо решение с висока интеграционна плътност и ненадминато съотношение цена/производителност”, заявиха в заключение от ВАГО България.

 


Източник на снимковия материал: ВАГО България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg