Мегер България: Преносимите тестери PAT100 на Megger осигуряват бързо, лесно и надеждно изпитване за електрическа безопасност

24.04.2024 г.5 мин.

Серията тестери PAT100 на Megger включва ръчни преносими уреди, които се използват за лесно и бързо тестване с цел осигуряване на електрическа безопасност във всякакви условия, включително в офиси, магазини и бизнес центрове. Тяхната надеждна функционалност е подходяща за обучителни организации и провеждането на интензивни курсове. „Благодарение на гумения защитен корпус и на закаленото, устойчиво на надраскване стъкло, тестерите PAT100 са изключително здрави инструменти. Захранването с батерии превръща тестерите от серията PAT100 в оптимален избор на инструмент за места, в които няма електрическо захранване. Също така и за приложения, които са неудобни или опасни, особено на строителни обекти и в складови помещения. Серията PAT100 отговаря на всички европейски изисквания за изпитване на електрическа безопасност“, съобщиха за Инженер.bg от Мегер България.

Изпитвания в три тестови групи

Тестовите групи позволяват автоматично извършване и правилна последователност на тестовете с минимална намеса от страна на потребителя. Това осигурява лесна експлоатация, намалява времето за тестване до минимум и помага за предотвратяване на грешки при работа.

Специфики на модела PAT120

Тестерът PAT120 е най-опростеният, здрав и рентабилен модел от серията, който осигурява тестове от клас I (заземяване), клас II (двойна изолация) и изпитване на силови и удължителни кабели с фиксирани гранични значения за успешно преминаване на теста. Той може да тества както изолация, така и оборудване със защита срещу пренапрежения при две изпитвателни напрежения: 500 V (по подразбиране) или 250 V за изпитване на информационна техника, или защитено от електрически разряди оборудване.

За улесняване на тестването върху капака на PAT120 са показани необходимите връзки за всяко изпитване. Уредите се доставят в удобен защитен калъф с ремък за окачване на врата, който може да се сваля и прави изпитването по-лесно, когато липсва подходяща повърхност, върху която да се работи. Това позволява носенето на уреда заедно с измервателните кабели, дневниците и др.

Характеристики на модела PAT150

Тестерите PAT150 са пълнофункционални устройства за изпитване на преносими диференциалнотокови защити RCD (PRCD) с 10 mA и 30 mA. С помощта на бутона за бърз тест (QT) се измерва непрекъснатост и херметичност на изолацията, извършват се тестове за токове на утечки и SELV измервания за безопасно ниско напрежение. Границите за преминал тест в съответната тестовата група и продължителността на теста е възможно да бъдат конфигурирани от потребителя. „Съпротивлението на свързващия проводник може да бъде нулирано, за да се намалят грешките при измерване. Възможно е също измерване на верига под напрежение за тестване полярността на мрежовото захранване и на контакта или на променливотоково напрежение до 300 V. Устройствата се използват също за тестване на стационарни уреди“, допълниха още специалистите от Мегер България.

Моделът PAT150R може да работи с презареждащи се батерии.

Специфики на тестерите от серията PAT100:

  • Проста индикация с отметка или кръстче за успешен или неуспешен тест, плюс измерване;
  • Захранване от батерия с опции за презареждане;
  • Безопасна 250 V изолация и тест за течове за защитено от пренапрежение IT оборудване;
  • Тестване на преносимо и стационарно електрическо оборудване;
  • Алтернативно тестване на токове на утечка;
  • 10 mA и 30 mA тестване на RCD проводници (PAT150);
  • Регулируеми граници за успешен тест;
  • Здрав гумен предпазен калъф с преден капак и закален дисплей, устойчив на надраскване.

Източник на снимковия материал: Мегер България, Megger

Тагове: Megger Group, дефектнотокови защити, електрозахранване, електротехника, контролно-измервателна апаратура, Мегер България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мегер България ЕООД
www.megger.com