HTI България: Молекулярно ориентираните тръбопроводи Molecor вече се предлагат и с диаметър DN1000

01.03.2021 г.4 мин.

„Испанският производител Molecor лансира първата в света PVC тръба с молекулярно ориентиран поливинилхлорид (PVC-O) с диаметър DN1000 mm – факт, който представлява нов етап в сектора на тръбопроводите под налягане“, съобщиха за Инженер.bg от HTI България, дъщерно дружество на международната логистична компания HTI Group и официален партньор на Molecor у нас.

До момента продуктовата гама TOM® на Molecor включваше големи PVC-O тръбопроводи с диаметри DN500, DN630, DN710, DN800, както и фитинги за тях. „Пускането на пазара на тръба с диаметър DN1000 експоненциално разширява приложенията и пазарите на PVC-O тръбите, които са се доказали като едни от най-ефективните решения за транспортиране на вода под налягане. По този начин производителят отговаря на нуждите и предизвикателствата, които пазарът на воден пренос под налягане поставя днес“, коментираха от българската компания.

Иновативният процес на молекулярна ориентация, разработен от Molecor, чрез който се произвеждат тръбите TOM® PVC-O, значително подобрява механичните им свойства. Като по-лек и пластичен продукт, тръбите TOM® могат да бъдат инсталирани по-лесно, превръщайки се в решения с най-добро съотношение като m/h при монтаж, което води до значителни икономии на разходи.

Освен това, молекулярно отиентираният поливинилхлорид обуславя по-добър хидравличен капацитет, което означава, че може да транспортира по-голям обем вода за същия диаметър. В допълнение към характеристиките на материала са и по-висока устойчивост при хидравличен и механични удари, както и пълна водонепропускливост.

Поливинилхлоридът е аморфно вещество, т.е. неговите молекули са разпръснати хаотично, а не са подредени в устойчива структура, каквато е кристалната решетка, например. При определени параметри на налягане, температура и скорост обаче, материалът може да се подложи на опън, при което молекулите му да се ориентират по посока на прилаганите сили с определен градус. По този начин се постига пластмаса със слоеста структура, видима дори с просто око.

Молекулярната ориентация подобрява физичните и механичните свойства на материала, без да променя неговата химическа устойчивост. Това прави PVC тръбите, произведени по тази технология, материали с много висока якост на опън, пластичост, устойчивост на удар и износване.

Продуктовата гама стартира от DN90, като до DN350 тръбите могат да се монтират ръчно поради изключителната им лекота. „С дълъг експлоатационен живот и характеристики, насочени към оптимизиране на ресурсите и намаляване на разходите за монтаж и поддръжка в хидравличната инфраструктура, тръбите TOM® PVC-O са продукт с гаранция от 50 години“, заявиха още от Ейч Ти Ай България.

Източник на снимковия материал: HTI България, Molecor

Тагове: HTI Group, Molecor, ВиК, Ейч Ти Ай България, тръбопроводи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ейч Ти Ай България ЕООД
http://www.hti-bulgaria.com/bg