Диана Дянкова от LEGIO GROUP: „Нашата цел е да осигурим на повече хора чиста питейна вода с перфектно качество“

21.04.2021 г.9 мин.

LEGIO търси официални дистрибутори в България – компании, опериращи в бранша, като не изисква предварително закупуване на продукти

LEGIO GROUP е група от компании с над 20 години опит и експертни познания в пречистването на питейна вода, специализирана в ултрафилтрация и микрофилтрация за дезинфекция на вода. Днес, пред Инженер.bg застана г-жа Диана Дянкова, регионален представител на компанията за българския и руския пазар, за да поговорим за нуждата от съвременни и качествени решения за пречистване на битовата питейна вода. С нея обсъдихме и какво всъщност означава скъп и евтин продукт. От интервюто ще разберете повече и как да станете дистрибутор на иновативните решения с немско качество LEGIO. Приятно четене!

Здравейте, г-жо Дянкова! Вие сте регионален представител на немската компания LEGIO GROUP, специализирана в развоя и предлагането на технологии за пречистване и дезинфекция на води. Бихте ли се представили за читателите на Инженер.bg?

Здравейте, казвам се Диана Дянкова. Завършила съм магистратура в Москва, Русия специалност Хидротехническо строителство и вече три години работя в LEGIO.tools, Германия.

Занимавам се с проучване и предлагане на продуктите на LEGIO GROUP на българския и на руския пазар.

Разкажете ни как и защо брандът реши да навлезе на българския пазар?

Ние сме международна компания и нашите продукти вече са известни и се използват в редица държави, сред които Австрия, Швейцария, Люксембург, Майорка (Испания), Ямайка, Чили, Еквадор и Афганистан.

Участвахме в търговските изложения „Туризъм експо дестинация Варна“  през 2019 г. и Международна туристическа борса „Ваканция Holiday&SPA Expo“ 2020 в София, на които бяхме свидетели на изключителен интерес към продуктите ни.

Нашата цел е да осигурим на по-голям брой хора в повече държави по света, включително и в България, чиста питейна вода с перфектно качество.

Продуктовата гама на LEGIO е богата. Към кои продукти и решения обаче забелязвате най-силен интерес? В кои сектори намират приложение те?

Продуктите, които се ползват с най-голям интерес, са филтрите за мивка и душ, които се монтират директно на изхода за вода крана или душа, както и нашите душ панели и ултрафилтрационни системи.

Те намират широко приложение не само в здравеопазването, включително в болници и клиники, но и в хотели, спортни зали, детски градини, домове за възрастни хора, общински и държавни учреждения.

Забелязвате ли ниша в пречистването на води в България, в която липсват достатъчно пазарни решения? Какво може да предложи LEGIO в тази връзка?

Нашите продукти намират приложение във всички области, в които е необходимо пречистване или филтриране на питейна вода, включително и като превантивна мярка в отделения с висок риск като онкология, интензивни отделения, хематология, диализно лечение и т.нат. навсякъде, където има хора с отслабен имунитет.

LEGIO-GROUP непрекъснато разработва нови продукти в сектора на питейната вода. В най-скоро време предстои пазарния дебют на иновативна онлайн система за наблюдение на питейна вода, която е в състояние да открива микроорганизми и други частици, присъстващи във водата, в реално време. С нейна помощ ще може надеждно да се регистрира промяна в броя на вредните частици във водата. Вярвам, че Вашата аудитория, ще бъде доволна първа да научи за новините, свързани с този нов продукт.

Със сигурност! Очакваме с нетърпение! Но голяма част от хората свързват немското качество  и с по-висока цена на изделията. Колко „по-скъпи“ са Вашите продукти спрямо други, сравними на пазара?

Ние можем да гарантираме немско качество на продуктите, както и да предложим по-ниски „дневни“ цени на използване на филтрите, в сравнение с нашите основни конкуренти, тъй като предлагаме по-дълъг експлоатационен живот на филтъра. Освен това, при нашите решения, за разлика от други, се сменя не целият продукт, а само филтриращият картридж.

Други важни предимства, които е важно да отбележим, са:

  • Филтрация на всички частици, включително микроорганизми, утайки и други, които са по-големи от 0.2 µm;
  • Ясен стандартен диапазон;
  • Лесна инсталация и смяна на картриджа без инструменти;
  • За всички филтри се използва само един адаптер, ако е необходимо;
  • Оптимална водна струя в съответствие с препоръките на Федералния институт по инфекциозни болести „Роберт Кох“;
  • Разполагаме с големи количества на склад и доставяме изделията в кратки срокове.

Решенията LEGIO намират място и в концепцията за т.нар. пасивни сгради. Разкажете ни повече за този аспект на приложение.

Строителството на пасивни къщи е една от нишите, в които филтрите на LEGIO биха могли перфектно да се впишат. Филтърът за мивка или душ е възможно да бъде монтиран директно на батерията и по този начин да се филтрират/пречистват бактериите в необработената вода. В допълнение към това, LEGIO предлага иновативни индивидуални решения като система за ултрафилтрация, която осигурява защита на цялото захранване с питейна вода в къщата. LEGIO.filter се състои от сглобени мембранни капиляри, пропускливостта на които е 0.02 µm, което осигурява изключително фино и надеждно пречистване на питейната вода.

В момента LEGIO Group търси свой официален представител в България. Какви накратко са изискванията към компаниите, които могат да бъдат Ваши дистрибутори? Има ли например специални сертификати, които те трябва да притежават?

LEGIO разполага със система за управление на качеството в съответствие с изискванията на DIN EN ISO 13485. Филтрите LEGIO отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия 93/42 / EEC, Приложение VII и са регистрирани като продукт от клас I, стандарт I.

Те са валидирани и подложени на обширни клинични проучвания в независими лаборатории. По-голяма част от продуктите вече са регистритани и в Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ).

Като член на Европейския съюз от 2007 г., валидацията на продуктите се отнася и за България. Затова не е необходима допълнителна сертификация за нашите филтри във връзка с тяхното приложение.

Ако проявявате интерес към партньорство с LEGIO GROUP, попълнете контактната форма.

Дистрибуцията свързана ли е с предварително закупуване на продукти LEGIO?

Във връзка със ситуацията в момента LEGIO няма изисквания към бъдещите дистрибутори за предварително закупуване на продукти и предлага атрактивни условия в зависимост от поръчаното количество.

Какви са очакванията Ви към Вашите бъдещи партньори?

Разбира се, има изисквания за международно сътрудничество, които е необходимо да се съблюдават. Нашият партньор трябва да има фирма, която вече работи във водния сектор с една или повече от целеви групи като: „Медицина“; „Управление на водите“; „Жилищна индустрия“; Специализирана търговия ВиК или строително оборудване, медицинска техника.

За да улесним максимално бъдещите дистрибутори, всички брошури, ръководства, както и пълният ни продуктов каталог са вече преведени на български език. За нас е изключително важно всичко да е разбираемо и достъпно за нашите клиенти.

Източник на снимковия материал: LEGIO GROUP, Диана Дянкова  личен архив

Тагове: LEGIO, водообработка

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

LEGIO Group
https://legio.com/landingpage-bg