APS Pipes България: Турският производител на тръби SMS участва в изграждането на новата сграда на Съвета на министрите на Ирак

24.06.2024 г.4 мин.

Новата сграда на Генералния секретариат на Съвета на министрите на Ирак се намира в Зелената зона на Багдад и представлява нова архитектурна емблема на страната, а и на целия регион. Архитектурният проект е на Манхал Азиз Ал-Хабуби, а с изпълнението се заемат фирмите Mesa Mesken Sanayii, AM TECH Joint Venture (MSA JV) и Samsun Makina Sanayi. Последната от компаниите е утвърден турски производител на тръбни системи от сферографитен чугун и други инфраструктурни компоненти, а повече за емблематичния проект в Ирак пред Инженер.bg разказаха от българското търговско дружество APS Pipes България, което е официален пазарен партньор на Samsun Makina Sanayi (SMS) у нас.

Разположен върху обща застроена площ от 135 000 m2, сградният комплекс на Генералния секретариат на Съвета на министрите на Ирак включва две 16-етажни кули с височина 75 m, 4-етажен кръгъл „подиум“, както и стопански постройки с различни функции. „Проектът на сградата, разположена на едно от най-стратегическите места в Багдад, е вдъхновена от историята на Месопотамия, което е отразено както във фасадния дизайн, така и в ландшафтното оформление. Освен че изпълнява основните си функции, включвайки офиси, заседателни зали, кафенета, складове и паркинг, сградата служи и като символ на иракската цивилизация. Разбира се, устойчивостта присъства в много аспекти на сградните инсталации“, поясниха от APS Pipes България.

Архитектът на зданието Манхал Азиз Ал-Хабуби притежава магистърска степен по философия в архитектурата, което може би изиграва сериозна роля, за да успее да спечели международния конкурс, обявен за проекта. Философска дълбочина всъщност седи зад всеки елемент на дизайна, чиято цел е да обобщи традициите на една от най-старите цивилизации в света. Лека чупка в силуета на сградата внушава динамика, непрекъснатост и изкачване, а стъклото установява връзката между отворените и затворените пространства. Външните повърхности от своя страна отразяват клинописния език и смесица от ислямски мотиви.

В изпълнението на мащабния проект участва и Samsun Makina Sanayi (SMS) със своите висококачествени продукти и системи от сферографитен чугун, разработени така, че да отговорят на клиентските изисквания за приложение в разнообразни среди, като същевременно гарантират дълъг експлоатационен живот на инсталациите, изградени с тях. Продуктовата гама на компанията включва дроселни клапи, шибъри с метални и еластомерни седла, възвратни клапи, вентилационни устройства и вентили, демонтажни съединения, пожарни хидранти, тръби и фитинги от сферографитен чугун и помпи. „В производствените бази на SMS контролът на качеството се извършва редовно на всички етапи – от влагането на суровини до извеждането на крайния продукт. 100% от произведените продукти са подложени на хидростатични тестове. Освен това SMS разполага с един от най-големите тестови стендове в Турция за помпи, на които могат да бъдат тествани помпи до 10 000 kW“, допълниха още от българското дружество.

Тръбните системи от сферографитен чугун на SMS се отличават с:

  • Висока устойчивост на натоварвания, налягане, вакуум, висока якост на опън;

  • Висока устойчивост на корозия,

  • Не изискват катодна защита;

  • Подходящи са за земетръсни зони;

  • Полезен живот от над 100 години;

  • Вътрешно покритие, което запазва качеството на водата.

Източник на снимковия материал: APS Pipes България (Ей Пи Ес Пайпс), www.manhal-habbobi.co.uk

Тагове: Amiantit Pipe Systems (APS), ВиК, Ей Пи Ес България, тръбопроводи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ей Пи Ес Пайпс България / APS Pipes България
www.aps-bulgaria.bg