Термодинамичните бойлери AquaThermica на Теси отговарят на най-съвременните търсения на екологични и ефективни домашни уреди

31.03.2024 г.4 мин.

Можете да бъдете част от екип, създаващ технически иновации на световно ниво! Присъединете се към Теси.

В съответствие с активното глобално търсене на екологични и енергийно ефективни решения за обезпечаване на битовите нужди, българският производител на бойлери и уреди за дома Теси включи в портфолиото си термодинамични бойлери от тип „въздух-вода“ за производство на битова гореща вода. Линията AquaThermica е съставена от уреди с обем 200 и 260 l със или без топлообменник, които работят с възобновяеми източници на енергия, като фотоволтаични системи например. Разработката на тази продуктова гама допринася за по-чиста околна среда, като намалява въглеродните емисии, което отговаря и на корпоративните ценности на компанията. Подробности за бойлерите AquaThermica Инженер.bg Ви представя със съдействието на екипа на Теси.

Термодинамичните бойлери AquaThermica със и без топлообменник могат да постигнат температура на водата до 65 °C чрез работата на термопомпения агрегат, а това означава минимално използване на електрическа енергия. При нужда от по-бързо загряване е вграден допълнителен електрически нагревател, който осигурява до 75 °C температура на водата. Термопомпеният бойлер се отличава с висок коефициент на трансформация на енергията и по този начин осигурява до 75% по-ниски разходи за топла вода в сравнение с обикновен електрически бойлер“, поясниха от Теси.

Сред останалите предимства и функции на AquaThermica са:

  • Удобен за потребителя контролен панел за програмиране;

  • Автоматичен цикъл против Легионела;

  • Самодиагностична система;

  • Работа в широк температурен диапазон на входящия въздух, започващ от -10 °C до 43 °C;

  • Клас на енергийна ефективност A+.

Гамата AquaThermica включва и разновидностите AquaThermica Eco и AquaThermica Compact. AquaThermica Eco е подовостоящ термодинамичен бойлер с усъвършенствана производителност и оптимизирана енергийна ефективност, който освен това работи с екологичения хладилен агент R513a и разполага с ERV модулация. Със същите отличителни характеристики е и AquaThermica Compact, който обаче е предназначен за монтаж на стена и се предлага с обеми от 100 и 150 l”, заявиха от Теси.

Като производител от световен мащаб, ние се стремим да подобряваме както продуктите, така и производствените ни процеси, като спазваме стриктно всички екологични стандарти за опазване на околната среда и повишаване на енергийната ефективност с цел декарбонизация на индустрията. Ето защо нашите уреди могат да се използват с алтернативни източници на енергия. Освен това 94% от отпадъците, които генерираме чрез дейността ни, се предават за рециклиране или регенерация“, разказаха още от българската компания. „Нашата цел е да повишим стандартите в индустрията, за да бъдем разпознати като глобален лидер в иновациите и създаването на най-съвременни решения за топлина и комфорт“, допълниха още от Теси.

Влагаме умове и сърца в това, което правим, и сме част от динамичната промяна!“

С тези думи Теси определя своя подход в работата, а екипът на българския производител е съставен именно от такива личности – заредени с плам, с отношение към иновациите и стремеж към търсенето на нови решения. Ако и Вие се чувствате привлечени от подобна работна среда, проверете свободните работни места в микросайта на компанията в Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Теси (Tesy)

Тагове: tesy, БГВ, бойлер, ОВК, термопомпи, Теси

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Теси ООД
www.tesy.bg