Тотал Терм: Радиаторите на Tubes са изборът на куратора Лаура Фулмине за концептуално интериорно пространство в Лондон

29.02.2024 г.5 мин.

Като компания, предлагаща едно от най-богатите портфолиа с дизайнерски радиатори на българския пазар, Тотал Терм поддържа партньорства със световно признати брандове, сред които е италианският Tubes Radiatori. В днешния материал обръщаме внимание към поредното признание, което производителят получава за уникалната естетическа стойност на своите продукти, а именно включването на три модела радиатори в концептуалното интериорно пространство The House на M.A.H Gallery в Лондон. „Add_On, Milano Free-Standing и Square Bench са радиаторите, селектирани за 2023 г. от куратора на галерията Лаура Фулмине“, съобщиха за Инженер.bg от Тотал Терм. Вижте подробности.

Разположена в Източен Лондон, The House е локация с внимателно обмислени интериорни предмети и детайли, умело подбрани от Лаура Фулмине. Неформалният и оригинален стил на пространството обединява майсторството и енергията на независимите артисти, вечния чар на винтиджа и визията на най-утвърдените дизайнерски марки. В разнообразието си, колекцията съчетава вечен чар с непогрешима естетика. Като привлекателна дестинация за интериорни дизайнери и клиенти с артистичен стил, The House предлага предмети на изкуството и дизайн по поръчка.

През 2023 г. лайтмотив на пространството е новата концепция за „Спалнята и кабинета“, като в нея, както и през предходната 2022 г., отново са включени радиаторите Tubes. Това са моделите Add_On, проектиран от Сатиендра Пакхале, Milano Free-Standing, проектиран от Антония Астори и Никола Де Понти, и Square Bench на Лудовика и Роберто Паломба. „Способността на радиаторите Tubes да се слеят с произведенията на изкуството, изложени в The House, без да разкриват истинската си функционалност, е подсилена от широката гама от налични покрития, което прави възможно множество персонализации“, коментираха от Тотал Терм.

Add_On е модулен дизайнерски радиатор от рециклируем алуминий, проектиран да се слее хармонично с домашния интериор като скулптура, далеч от конвенционалните радиатори. „Предлага се както в хидравлична, така и в електрическа версия и се състои от поредица от взаимосвързани модули, които се събират като пъзел, осигурявайки максимална гъвкавост. Може да бъде оформен като квадрат, правоъгълник или в свободна форма, а също и като преграда, превръщайки се в отоплителна стена, която е включена във вътрешната структура“, уточниха от българската компания.

Моделът присъства в няколко изложби на биеналето на изкуствата във Венеция и е част от постоянни колекции, изложени в известни музеи и институти като „Помпиду“ в Париж.

Milano Freestanding е стоманено нагревателно тяло със силна индивидуалност и максимална гъвкавост на употреба, тъй като не изисква монтаж. „Моделът е електрически и е снабден със специална опора в основата. Откроява се със скулптурен външен вид, което позволява създаване на ефектни композиционни решения“, поясниха от Тотал Терм.

Кураторите на Международния музей на дизайна в Мюнхен „Die Neue Sammlung“ са избрали модела за своята постоянна дизайнерска колекция.

Square Bench всъщност представлява квадратна Plug&Play пейка с електрическо захранване и самоносеща конструкция. Радиаторът се премества лесно и може да бъде поставен навсякъде. Изработен е от алуминий, покрит със стомана, а топлината се отдава през специален профил.

Square Bench е отоплителен уред, който комбинира елемент от обзавеждането с функционална характеристика и впечатляващ интериорен детайл“, допълниха от българското дружество.

Отличителните черти и на трите модела позволяват впечатляващото им куриране в „Спалнята и кабинета“, където техните червени и черни нюанси се превръщат в неразделна част от естетиката на пространството, сливайки се с атмосферата до съвършенство“, допълниха още от Тотал Терм.

Източник на снимковия материал: Тотал Терм, Tubes Radiatori

Тагове: интериорен дизайн, ОВК, радиатори, Тотал Терм

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Тотал Терм ООД
www.totaltherm.com