Тотал Терм: Дизайнерски радиатори Jaga допринасят за високата класа и устойчивост на жилищната сграда Диамант II в столицата

26.11.2022 г.5 мин.

През 2021 г. София се сдоби с една от най-луксозните си жилищни сгради, чиято концепция цели едновременно да се впише в заобикалящата я среда и да се открои като безценно бижу. Е, откроява се – и то как! Диамант II е разположена в близост до Ловен парк и горната част на Борисовата градина и е отговор на мечтата за уютен, елегантен и устойчив дом в София. А както посочват инвеститорите от Артекс Инженеринг, „никой не подарява и не приема диамант, ако не е уверен, че прави най-добрия избор“. За да се реализира тази концепция обаче в зданието са вложени най-съвременни технологии, а конкретно за отоплителната система Ви разказваме днес с помощта на специалистите от Тотал Терм, утвърдена компания в областта на ОВК решенията и доставчик на радиаторите и конвекторите за Диамант II.

„Луксът е лекотата на безгрижния бит. Именно това доказва Диамант II в кв. Изгрев. Освен с висок стил и безупречни интериор и екстериор, сградата се отличава с екологична устойчивост, благодарение на съвременните технологии и оптималните параметри по отношение на енергийната ефективност. Принос за това имат дизайнерските отоплителни и климатични тела Jaga, които имахме удоволствието да доставим“, разказаха от Тотал Терм.

Проектно са заложени моделите Strada, Mini и Mini Freestanding, вентилаторни конвектори за вграждане в под Clima Canal, както и радиатори за вграждане Build in. Продуктите на белгийския бранд са проектирани, за да предложат не само естетическа наслада и за най-критичното око, но и здравословен вътрешен климат и максимална енергийна ефективност.

Ето и подробности за избраните модели:

Strada – ненатрапчиво присъствие с изчистени линии, плосък преден панел и стилна алуминиева решетка

Моделът се отличава с:

  • Технологията LowH2O, която чрез високопроводим и бърз топлообменник постига ниска консумация на енергия и максимално отдаване на топлина;
  • Технологията Twin Power, подходяща за по-добро компенсиране на потока студен въздух надолу от остъклени фасади и/или вентилационни решетки;
  • DBE (Dynamic Boost Effect) система за работа при ниска температура на топлоносителя (от 28 °C);
  • Термостатичният вентил е вграден и няма никакви видими тръби;
  • Ниска повърхностна температура.

Mini и Mini Freestanding – компактни, мощни и поразително дискретни

„Тези радиатори са проектирани специално за помещения с големи прозорци, като загряват „моментално“ и не допускат загуба на топлина през остъклените площи. Те също разполагат с технологиите LowH2O, Twin Power и DBE, а с височина от само 8 cm са подходящи за остъклени фасади, витрини, оранжерии, малки подпрозоречни места и ниски стени“, поясниха от българската компания.

Clima Canal и радиатори за вграждане

Вградените конвектори Clima Canal могат да осигурят както отопление и охлаждане, така и вентилация с предварително подгряване. Оборудвани с най-новите EC вентилатори, те използват до 50% по-малко електрическа енергия, а освен това вентилаторите могат да бъдат управлявани чрез системи за домашна автоматизация посредством тяхното 0-10 VDC управление на скоростта.

„Ако пък разполагате с наистина ограничено пространство или не желаете Вашето отоплително тяло да се забелязва по какъвто и да е било начин, портфолиото на Jaga предлага радиатори за вграждане, които спестяват място без да губят отоплителна мощност“, допълниха още от Тотал Терм.

Източник на снимковия материал: Тотал Терм, www.arteks.net

Тагове: ОВК, радиатори, Тотал Терм

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Тотал Терм ООД
www.totaltherm.com