BHTC спечели приз в категория „Голямо предприятие“ на „Наградите на германската икономика в България“

29.01.2019 г.4 мин.

In Macedonian


На 24 януари 2019 г. се проведе официалната церемония по връчването на „Наградите на германската икономика в България“. Водещият производител на климатични системи в автомобилния бранш Бер-Хелла Термоконтрол бе с цели две номинации от престижните отличия, като в края на празничната вечер фирмата си тръгна с приз в категорията „Голямо предприятие“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество.


 

Бер-Хелла Термоконтрол е подразделение на водещия немски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Компанията е специализирана в развойната дейност и в производството на електроника за климатични системи за автомобилния бранш. В рамките на тазгодишните „Награди на германската икономика в България“ българското дружество бе номинирано в категориите „Голямо предприятие“ и „Социален ангажимент".

 

ВНТС грабна статуетката в категория „Голямо предприятие“ заради дейността и разширението на своята производствена база, допринесли за сериозни постижения и принос за развитието на българо-германските икономически отношения.

 

По време на официалната церемония, която се проведе в Софийската градска художествена галерия, изпълнителният директор на компанията г-н Мартин Ниланд отправи своите благодарности към служителите на българското дружество. „Това отличие е за всички нас. Благодарим ви за вашата всеотдайност и упоритост към развитието на дейността на BHTC в България. Убедени сме в дългосрочния ни успех тук, защото разполагаме с прекрасен екип“, заяви той.

 

Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) стъпва на българския пазар през 2013 г., като първоначалната инвестиция на компанията е около 43.5 млн. лв. Пет години по-късно българското дружество стартира разширение на базата си на стойност, надхвърляща 31 млн. лв. В тази връзка, през ноември 2018 г. Бер-Хелла Термоконтрол получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект. В рамките на проекта „Изграждане на ново производствено предприятие с цел разширяване на капацитета за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации” се очаква удвояване на производствените линии на BHTC в България, нарастване на производството с 80% и наемане на над 250 нови служители.

 

Повече информация за Бер-Хелла Термоконтрол, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg.

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Бер-Хелла Термоконтрол

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com