Best Engineering Week 2018: 120 млади инженери показаха креативност в решаването на казуси във водещи компании

23.03.2018 г.3 мин.

Осмото поредно издание на инженерното състезание Best Engineering Week 2018 (BEW), чийто инициатор и организатор е BEST Sofia, приключи. Тазгодишното събитие изправи пред реални бизнес казуси 120 студенти от технически специалности, а участие в него взеха 10 компании, 18 спонсори и партньори, сред които Liebherr, Melexis, Walltopia, Interoute, Volvo Trucks, Coca Cola HBC, IBM, Grammer, SBTech, LEM, Abalta и др. Тържественото награждаване на победителите се състоя на 22-ри март в 12-ти учебен блок на Технически университет – София.


 

Инженерното състезание, чийто генерален медиен партньор от години е Инженер.БГ, се проведе в рамките на една седмица, в която желаещите да се включат в надпреварата бяха разпределени в отбори, а задачата им бе да демонстрират креативност и знания, за да се справят с предизвикателствата, които бяха подготвили компаниите за тях.

 

В заключителната част на състезанието победителите бяха наградени, а представителите на бизнеса споделиха впечатлението си от доброто представяне на всички участници и добрата организация на събитието.

 

„Много се радвам, че при нас се явиха 10 будни студенти, които показаха, че могат да мислят с интересните си идеи!“, сподели по време на церемонията по награждаването инж. Боян Боянов, инженер „Производствено планиране“ в Либхер-Хаусгерете Марица.


 

„Искам да благодаря на организаторите от BEST, които спомогнаха за добрата организация по време на казусите при нас“, изказа своята благодарност Виктор Трифонов, директор Човешки ресурси в Мелексис България.


 

„Всяка година събитието става все по-добро и по-добро. И все по-добри кадри идват при нас с всяка изминала година. Студентите се представиха прекрасно. Нямаме победители и загубили. Имаме само победители“, споделиха впечатлението си от Interoute.


 

Церемонията по награждаването премина в BEST Company's night – традиционният кариерен коктейл, на който участниците и гостите имат възможността да се запознаят и да разговарят в неформална обстановка.

 

Екипът на Инженер.БГ благодари на BEST Sofia, че за поредна година ни избра за основен медиен партньор на събитието, за добрата организация и положителните емоции! А на победителите „Честито“!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мелексис България ЕООД
https://www.melexis.com/en