Бер-Хелла Термоконтрол получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект, с който ще създаде нови 250 работни места

05.12.2018 г.3 мин.

In Macedonian


Водещият пазарен лидер, специализиран в производството на климатични системи за автомобилния бранш, Бер-Хелла Термоконтрол разширява своята база в Индустриална зона „София-Божурище“. Инвестицията ще коства на компанията близо 32 млн. лв. и ще осигури нови 250 работни места. По тази причина, съгласно Закона за насърчаване на инвестициите, дружеството получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект, информираха за Инженер.bg от компанията.На 4-ти декември 2018 г. министърът на икономиката г-н Емил Караниколов връчи сертификата  на изпълнителния директор на българския клон на BHTC, г-н Мартин Ниланд, за проекта „Изграждане на ново производствено предприятие с цел разширяване на капацитета за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации”. На церемонията в Министерството на икономиката почетни гости бяха г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, и г-жа Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони.


 

Благодарности от министър Караниколов получи г-н Ниланд за направения избор BHTC да затвърди присъствието си в България и да продължи инвестиционните си дейности.

 

Новият проект предвижда изграждане на сграда с цел увеличаване на производството. Площта, предвидена за новата производствена линия, възлиза на 6 480 m2, като целта на Бер-Хелла Термоконтрол е обслужване на нови проекти на клиентите.

 

Очаква се екипът на компанията да се увеличи с 250 човека. По този начин служителите ще станат общо 700, което е с шест пъти повече от 2013 г., когато BHTC за първи път стъпва у нас.


 

„Благодарни сме за признанието от страна на българското правителство. BHTC постигна много за относително краткия период от 5 години в България, а новите инвестиции и добрите взаимоотношения с българското правителство свидетелстват за дългосрочните ни планове в страната“, сподели още изпълнителният директор.

 

Повече информация за Бер-Хелла Термоконтрол, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg.

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Бер-Хелла Термоконтрол


Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com