С ефективни и устойчиви решения и грижа към околната среда SIAD разпуква ледовете от замръзналия свят на хладилната индустрия

06.04.2021 г.3 мин.

Световно утвърдената химическа група SIAD инвестира в разширяване на перспективите пред развитието си, засилвайки присъствието си на пазара на индустриални и хладилни газове. Благодарение на консолидирано ноу-хау в производството на технически газове и на тласъка в научноизследователската и развойната дейност и иновациите, компанията постепенно придоби значителни дялове и се наложи като един от лидерите в сектора на хладилните газове.

„Новата визия на линията хладилни агенти на SIAD потвърждава интереса на компанията към този пазар и не представлява навлизането в нов сегмент, който тепърва да бъде завоюван, а ускорява процеса на позиционирането й сред топ играчите – толкова силно, чак разпукващо леда“, коментираха за Инженер.bg от СИАД България. „Сферата от въздушни частици – историческият символ на базираната в Бергамо група, представлява нейните фирмени ценности и възможности, врязващи се и разбиващи един замръзнал свят“, обясниха още те.


Комбинацията от почти едновековния опит, доказани традиции и консолидирано ноу-хау превръщат СИАД в надежден и доверен партньор за всички професионалисти от хладилната индустрия. „Силната ориентация към клиентите, непрекъснатите проучвания и иновативните решения, които прозират в обширната гама от традиционни и природни газове, използвани като течности за хладилни цикли, климатизация и промишлено охлаждане, позволяват на компанията да посрещне новите изисквания и да се изправи пред различните предизвикателства за бранша“, заявиха от СИАД.

Продуктово многообразие, ефективност и устойчивост при охлаждането са основните стълбове, на които стъпват хладилните предложения на СИАД. „Като от дълги години ангажирана с опазването на околната среда компания и в допълнение към серията хидрофлуоровъглеводороди (HFC), СИАД вече предлага нови смеси, разработени на базата на хидрофлуоролефин (HFO) и естествени хладилни агенти“, посочиха специалистите от дружеството. „Естествените хладилни газове, като амоняк, въглеводороди и въглероден диоксид, са зелената алтернатива на флуорсъдържащите парникови газове (F-газовете), не само поради тяхната висока енергийна ефективност, но особено поради ниското въздействие, което те оказват върху околната среда“, добавиха от българския офис на компанията.

Техническите продукти и решения на СИАД гарантират ефективността на хладилните системи и безотказната работа на хладилните агрегати, изцяло покриващи нуждите и изискванията на хранително-вкусовата промишленост, хладилната логистика и съхранение, хладилния транспорт и др., както и на всички професионалисти, участващи в изграждането, управлението и поддръжката на хладилни инсталации.

Източник на снимковия материал: СИАД България, pixabay.com

Тагове: SIAD, ОВК, охлаждане, СИАД България, технически газове

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СИАД България ЕООД
www.siad.bg