Тотал Терм: Дизайнерските конвектори на Jaga внасят топлина, уют и стил в реновираната офис сграда на модната икона Карл Лагерфелд

21.11.2023 г.6 мин.

Амстердам се счита за четвъртият по важност за света на модата град в Европа. Затова не е никак изненадващо, че една от най-известните модни икони в света – Карл Лагерфелд, решава да премести своя офис от Париж именно там. Ателието на вече покойния моден дизайнер се помещава в историческата сграда „de Zonnewijser“, построена през далечната 1772 г. Днес тя е изцяло реновирана и отговаря на най-високите изисквания за енергийна ефективност и устойчивост. Едно от основните изисквания при изготвяне проекта за модернизация било да се осигурят оптимални климатични условия в нея, включващи отопление, охлаждане и вентилация на всички помещения. Сред доставеното и инсталирано оборудване, спомогнало за постигането на тази цел и спечелило на „de Zonnewijser“ оценка за енергиен клас А+, са вентилаторните конвектори от производителя Jaga. От водещата българска фирма Тотал Терм, специализирана в областта на ОВК решенията и доставчик на продуктите на Jaga у нас, разказаха за Инженер.bg подробно за серията радиатори, избрани за проекта.

Продуктите на производителя Jaga могат да бъдат открити в редица архитектурни проекти по целия свят. Те са отличени за LEED (Лидерство в енергийния и екологичен дизайн), BREEAM (Метод за оценка на околната среда на строително изследователско предприятие) и DGNB (Германски печат за устойчиво строителство). Освен със своята висока енергийна ефективност, ОВК решенията на Jaga се отличават и със съвременен минималистичен дизайн, който гарантира хармоничното им вписване във всеки интериор.

„Комбинацията от енергийна ефективност и естетически качества са причината вентилаторните конвектори Jaga да се превърнат в естествен избор за сградата на новия офис на Карл Лагерфелд в Амстердам“, коментираха от Тотал Терм.

Две от ключовите изисквания при изготвянето на проекта за реновация на построената преди повече от 255 г. сграда „de Zonnewijser“ били максимално запазване на нейния първоначален облик с цел съхранение на архитектурно-историческата ѝ стойност и осигуряване на целогодишно оптимални климатични условия за служителите и гостите, които я посещават. Отговорните проектанти и дизайнери се справили умело с тези две задачи, спазвайки до голяма степен първоначалния стил на сградата и помещенията като изградили система за климатизация, успяла да спечели на „de Zonnewijser“ оценка за енергиен клас А+.

За проекта са избрани вентилаторни конвектори Jaga от серията Briza, които могат едновременно да отопляват и охлаждат помещенията. С цел максимална дискретност, голям процент от тях са монтирани в первазите под прозорците на сградата или са вградени в пода. Моделът конвектори, монтиран в первазите под прозорците и отговорен за климатизацията на огромната бална зала в „de Zonnewijser“, е мощният Jaga Briza 22, който осигурява климатичен контрол от най-високо ниво и максимална енергийна ефективност по възможно най-безшумния начин. За антрето на новия офис на Лагерфелд били поставени обаче различни изисквания, заради които е избран друг тип конвектор от серията Briza.

„Тъй като входът на самата сграда е обграден от огромни прозорци, стигащи до земята и разкриващи пред ползвателите на сградата гледка към улицата, проектантите били изправени пред предизвикателството да осигурят отопляване и охлаждане на входното помещение без да нарушават панорамата. Ето защо в антрето са монтирани конвекторите Jaga Mini Canal Hybrid, вградени директно в пода на помещението, незабележими дори и за работещите в сградата“, поясниха от българската компания, специализирана в областта на ОВК решенията.

За разлика от антрето и балната зала, офис пространствата са едни от малкото помещения, чийто оригинален облик бил заменен с по-съвременна визия. В тях не е било необходимо спазването на същата дискретност както в останалата част от сградата. Затова за тях са избрани елегантните Jaga Briza 12, монтирани на стените в офисите, и осигуряващи топлина и прохлада на служителите по време на работа и стилен, съвременен облик на помещенията.

„Благодарение на богатото си разнообразие от мощности и размери, както и на разнообразието от възможности за монтаж, дизайнерските конвектори Jaga Briza предлагат подходящо решение за всеки проект, което съчетава енергийната ефективност със стилен и модерен дизайн. Способността на уредите на Jaga Briza едновременно да отопляват и охлаждат помещения гарантира, че техните ползватели ще могат да се насладят на оптимален климат през цялата година“, допълниха още от Тотал Терм.

Източник на снимковия материал: Тотал Терм, Jaga, canva.com

Тагове: LifeStyle, архитектура, дистрибуция, интериорен дизайн, конвектори, ОВК, Тотал Терм

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Тотал Терм ООД
www.totaltherm.com