STAMH стартира 2023 г. като ексклузивен сертифициран партньор на Interroll Group, с участие в международната им програма ROI

12.01.2023 г.6 мин.

Началото на новата 2023 г. се оказа истински успешно за развитието на международната компания STAMH Group, специализирана в цялостната реализация на автоматизирани решения за склад и логистика. „Официално обявяваме партньорството ни с водещия световен произовдител на решения за обработка на материали и автоматизирани конвейери и транспортьори – Interroll Group. Ние сме единствената сертифицирана компания, която може да интегрира автоматизирани конвейери и такъв тип интралогистични транспортни решения в България“, коментираха пред Инженер.bg от STAMH Group.  

Какви подробности относно присъединяването им към програмата Rolling On Interroll (ROI) на Interroll Group споделиха по темата от STAMH, ще научите от следващите редове. 

„По същество програмата ROI представлява инициатива за сформиране на глобална мрежа от местни специалисти по обработка на материали и автоматизация на интралогистични складови процеси, които имат за цел да обменят своя опит и умения с цел индустриално развитие. Мотото на ROI „Just Cause“ (просто кауза) представлява не само стремеж към взаимна инвестиционна възвръщаемост, но и фундаментално заложената ценност за колективност, чист и прозрачен бизнес. Глобалната програма на Interroll Group обединява компании и професионалисти от различни страни и различни култури, които споделят едни и същи принципи, ценности и идеали. Въпреки че родните ни езици са различни, партньорите в ROI общуваме на един общ“, поясниха от STAMH.

Накратко за Interroll Group

Компанията Interroll Group е основана през 1959 г., с централа в Щвейцария. Тя е един от водещите световни доставчици на решения за обработка на материали. От 1997 г. е листвана на швейцарската борса SIX Swiss Exchange. Interroll предоставя широка гама от продукти и услуги, които се базират на платформени съоръжения – ролки, задвижвания, конвейери и сортировъчни машини за неопаковани продукти, кутии, кашони, палета и др. Решенията на Interroll се използват в складовете и дистрибуционните центрове на компании за експресни и пощенски услуги, електронна търговия, летища, хранително-вкусовата промишленост, модата, автомобилния сектор и много други производствени индустрии. „Сърцето“ на компанията е центърът за иновационни проекти и развитие (IPDC) в Германия. Той отговаря за управлението и внедряването на иновации от международната Interroll Group.

Каква е позицията на STAMH Group в международната ROI програма?

STAMH Group е компания, която внедрява комплексни технологии за складова автоматизация и съхранение в над 22 държави. Тя е специализирана в проектирането и инсталацията на складови системи за палета, кутии, картонени опаковки, пикинг касети и дори неопаковани стоки.

Групата развива своята дейност в Австрия, Сърбия, Румъния, Гърция, България, Италия, Северна Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия и други държави в Югоизточна и Централна Европа. Портфолиото на STAMH Group наброява над 14 000 успешни проекта, които са реализирани в Европа, Азия и Близкия изток.

„Внедряваме единствено и само най-качествените решения на пазара. Конвейерите и транспортьорите на Interroll са доказали своята ефективност и здравина в много наши проекти и това ни накара да се присъединим към международната програма на Rolling on Interroll с много желание. Истината е, че за нас, складовите системи винаги са били кауза“, поясниха специалистите на компанията.

Екипите на STAMH Group проектират и внедряват различни решения за складова автоматизация, включително:

  • Автоматизирани складови системи за тежки палетизирани стоки, кутии, кашони и дори единични артикули, включително 2D и 3D shuttle системи, мобилни стелажни системи и гравитачни системи;
  • Автоматизирани конвейери и конвейерни системи – лентови, ролкови и верижни транспортьори и автоматизирани сортировъчни решения;
  • Складова автоматизация, AS/RS системи и решения, вертикални лифт машини и автономни палетоносачи;
  • Индустриални роботи, палетизатори и системи за палетизиране;
  • PLC програмиране, внедряване на софтуер за склад и логистика и MFL – Мaterial Flow системи.

Конвейерни транспортьори и тяхното място в автоматизираните складови системи

STAMH предлага цялостни решения за дистрибуционни центрове и логистични бази

„Изграждането на системи от динамични многофункционални конвейери и транспортьори цели да се редуцира до минимум времето и усилията за транспортиране в по-големите логистични бази. Необходимият труд е значително намален, а нивото на автоматизация – по-високо. По този начин се повишава производителността и цялостната ефективност на всеки склад или дистрибуцинен център“.

Решенията, които експертите на STAMH Group внедряват, са подходящи както за големи, така и за по-малки складови пространства. Интеграторите от STAMH Group предлагат цялостно зониране и оптимизация на процесите.

Конвейерите осигуряват връзката между всички зони в склада, независимо дали става дума за получаване, складиране, опаковане, палетизиране или експедиция. Именно затова, партньорството между STAMH Group и Interroll Group, в международната Rolling on Interroll програма е ключово за всеки, който реши да предприеме важната стъпка към качествена и надеждна складова автоматизация.

Източник на снимковия материал: STAMH Group, Interroll Group

Тагове: индустрия, инженеринг, конвейери, логистика, производство, процесна автоматизация, склад на бъдещето, складови системи, Стам Лтд

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

STAMH
www.stamh.com