SpaceCAD: D600 Pro 2 на CreatBot е FDM 3D принтер от ново поколение с още по-висока производителност, стабилност и лесна работа

09.07.2024 г.6 мин.

D600 Pro 2 е най-новото попълнение към професионалните 3D принтери, използващи FDM технология за печат, на един от водещите производители с международно влияние CreatBot. Широкоформатният 3D принтер D600 Pro 2 е базиран на утвърдения като „топ продукт“ на пазара D600 Pro. Той надгражда десетилетие опит в изработването на широкоформатни 3D принтери от професионален клас“, съобщиха специалистите от SpaceCAD пред Инженер.bg. Новият модел се откроява с усъвършенствана дизайнерска концепция и по-големи технически перспективи – сериозен изграждащ обем на принтиране, по-висока производителност и скорост на печат, по-добра съвместимост с материали, по-опростени работни процедури и по-стабилна работа 24/7. Повече за подобренията в професионалния 3D принтер от ново поколение на CreatBot ще Ви разкажем в следващите редове.

„D600 Pro 2 има характеристиките да удовлетвори нуждите на всички професионални потребители със своята комбинация от стил и функционалност. 3D принтерът разполага със забележителен обем на печат: 600х600х600 mm. Високата му скорост на печат, автоматично повдигащите се двойни екструдери и удобството на подвижната магнитна платформа допринасят за голямата лекота при 3D принтиране“, коментираха от доказаното българско търговско и инженерингово дружество.

Компанията CreatBot е създадена през 2011 г. За изминалите години тя се превръща в един от най-големите производители на 3D принтери за професионален печат в Централен Китай. Годишният обем на продажбите й надхвърля 3000 броя машини. Продуктите са получили над 30 патента, сертифицирани са от CE, FCC и RoHs Organisation и се предлагат в повече от 60 държави, включително и в България, благодарение на партньорството с един от лидерите в областта на решенията за проектиране, инженерни симулации и управление на цифрови машини SpaceCAD. „През последните близо 30 години, в съответствие с предизвикателствата на пазара, непрекъснато разширяваме нашата продуктова гама, услугите ни и добавяме нови технологии към нашето портфолио. В резултат от новаторската ни бизнес философия, започнахме да се занимаваме и с 3D технологии“, коментираха българските специалисти. 

Авангардните технологии на 3D принтера D600 Pro 2

Автоматично повдигащи се екструдери

D600 Pro 2 е оборудван с нов интелигентен двоен екструдер с автоматично издигане. Работната му температура е до 420 ℃. Това му позволява да принтира инженерни материали като PLA, ABS, PC, UltraPA, въглеродни влакна, стъклени влакна и др.

Магнитна платформа със засмукване

„Представлява ексклузивна разработка, резултат от научноизследователска и развойна дейност. Магнитната платформа е с голям размер, лесно подвижна е, както и устойчива на висока температура – издържа на повече от 100 °C. Всичко това гарантира дългосрочната ѝ употреба без размагнитване. Тя е отлично допълнение към революционния 3D принтер, тъй като позволява отпечатаните модели с голям размер да се отделят лесно и бързо, без повреда на основата им“, поясниха от SpaceCAD.

Мощно ядро

D600 Pro 2 разполага с 32-битова дънна платка, оборудвана с мощен MCU core процесор, което осигурява бърза реакция спрямо постъпилите програмни инструкции.

Magic Box по Z оста: Повишава прецизността и стабилността на 3D принтирането

Революционната технология Magic Box значително повишава прецизността и стабилността на 3D принтиране, като гарантира максимална точност при всяко отпечатване.

„Текстурата върху повърхността на Z оста обикновено се влошава с увеличаване на височината на модела. Технологията за т.нар. „вълшебни кутии“ може значително да намали или дори да елиминира натрупването на излишен материал по повърхността Z на високите 3D модели. По този начин се гарантира високо качество и гладкост на повърхността“, коментираха от екипа на българската фирма.

7‘‘ сензорен екран

Оптимизиран и интуитивен, потребителският интерфейс осигурява по-добро взаимодействие, по-удобна работа и по-лесно проектиране.

Технология за управление с камера

Тази технология позволява на потребителите да контролират процеса на печат чрез зададените му параметри, осигурявайки дистанционна настройка на скорост, пауза, температура и т.н., за постигането на висококачествен печат в най-кратки срокове, без повреда. „Функцията е много полезна, когато се изисква отпечатване на големи детайли с дълга продължителност на процеса“, заявиха професионалистите.

„Усъвършенстваният потребителски интерфейс на работния екран подобрява използваемостта, осигурявайки интуитивност и удобство при работа. Интегрирането на камера за контрол въвежда допълнително удобство за дистанционно наблюдение и управление. Комбинацията между авангардните технологии повишава производителността и превръща 3D принтера D600 Pro 2 в естествен избор за малки и средни предприятия“, допълниха още от SpaceCAD.

Повече информация за FDM 3D принтерите на CreatBot бихте могли да получите от специалистите на SpaceCAD, които са на Ваше разположение.

Източник на снимковия материал: SpaceCAD (СпейсКад), CreatBot, canva.com

Тагове: 3D принтиране, 3D технологии, SpaceCAD, автомобилостроене, индустрия, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СпейсКад/SpaceCAD
www.spacecad.bg