Новата платформа AVIATAR на Lufthansa Technik спомага за дигиталната трансформация на авиацията

28.07.2017 г.4 мин.


Глобалният лидер в областта на авиацията Lufthansa Technik пусна на пазара иновативна холистична платформа, носеща името AVIATAR. Тя предлага богато разнообразие от дигитални продукти и услуги за поддръжка, поправка и основен ремонт, комбинирайки множество уеб-базирани приложения, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас Луфтханза Техник София.„До 2025 г. се очаква повече от 38 000 самолета да са в движение по целия свят. Следователно само от новите видове летателни апарати ще бъдат генерирани 50 пъти повече данни. Над 50% от оперативните разходи на авиолиниите са породени пряко или косвено именно от сервиза на летателните средства“, поясниха от българското дружество. „В авиацията, особено за доставчиците на сервизни услуги, това означава непрекъснато нарастващи обеми от данни, които не само трябва да бъдат събирани, но и сортирани, анализирани, интерпретирани и интегрирани при ремонта на съоръженията“, допълниха още от българското дружество.

 

„По този начин Lufthansa Technik извежда дигиталната трансформация на авиационната индустрия до следващо ниво. Ние искаме да начертаем бъдещето на авиацията, превръщайки се в пионер в предлагането на уникални дигитални услуги по поддръжката и цялостния ремонт на самолетите и самолетните компоненти. Близостта до клиента винаги е била ключов елемент за успеха на нашите услуги. Нашето дигитално пътуване вече започна!“, заявиха от компанията.


 

ВИЖТЕ АКТУАЛНИТЕ ОБЯВИ ЗА РАБОТА НА ЛУФТХАНЗА ТЕХНИК СОФИЯ ТУК!


AVIATAR ще направи реалност прогнозирането в реално време на възможностите за повреда на отделните компоненти. Платформата осигурява обмен на информация между интерфейсите, като прилага аналитични модели, с които предлага нов поглед, препоръки и уведомления на клиентите, благодарение на които те могат да вземат по-бързи и адекватни решения. Също така оптимизира часовете работа по сервизирането на машините, което означава намаляване на разходите, както и по-сигурно и надеждно обслужване.

 

Характеристики на AVIATAR:

 - Напълно отворена платформа за партньори, клиенти, разработчици;

 - Модулна система, благодарение на която потребителите сами могат да избират от кои приложения имат нужда, като всяко приложение може да бъде използвано и като самостоятелен продукт;

 - Независима платформа, разработена в съответствие със специфичните технически изисквания на клиентите;

 - Програмата стартира със 7 приложения – всички разработени да удовлетворят нуждите на потребителите. Част от тях са „Управление на флота“, „Ефективност на показателите“, „Анализ на състоянието“ и „Анализ на повредите“.


 

Дружеството на Lufthansa Technik в България

е разположено на Летище София. Това е една от най-големите производствени бази на компанията, предлагаща основен ремонт и поддръжка на самолети на Балканския полуостров, както и в важен авиационен център за поддръжка в Европа.

 

А ако и Вие искате да станете част от тази структура, бихте могли да се запознаете с актуалните предложения за работа, както и да получите повече информация за Луфтханза Техник София ООД, продуктите и услугите, които предлага, от микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Lufthansa Technik

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Луфтханза Техник София ООД
https://www.lufthansa-technik.com/lufthansa-technik-sofia