Ефективна подкрепа по време на пандемия чрез сигурни опаковъчни решения за медицински продукти от Multivac

24.12.2020 г.4 мин.

Вирусното заболяване COVID-19 бе обявено за пандемично от Световната здравна организация (СЗО) на 11 март 2020 г. Въпреки че индустрията на медицинските продукти, както и много други сектори, бе засегната от сериозните ограничения, търсенето на свързани с пандемията продукти продължава да нараства, а оттам и на сигурни решения за опаковането им. Компанията Multivac е в състояние да подкрепи много производители в кратки срокове за преодоляване на настоящите предизвикателства. „Осигуряването на непрекъснатост в доставките е с най-висок приоритет. Отделните държави са изправени пред необходимостта да гарантират, че техните здравни заведения са снабдени със спешно необходимото оборудване, медицински продукти и лекарства. Те включват дихателни устройства и респираторни маски, както и комплекти за тестване“, споделиха за Инженер.bg от българския офис на Multivac.

Индустрията работи с висока скорост, за да мобилизира ресурси и да разшири производствения капацитет, така че това снабдяване да бъде гарантирано в случай на нова вълна на пандемията. „Като водещ доставчик на опаковъчни решения за медицинския сектор, ние обмисляме какъв да е приносът ни в настоящата ситуация. Осигуряването на непрекъснатост на доставките е с най-висок приоритет и се надяваме, че можем да бъдем от помощ в това отношение, като се концентрираме по-специално върху краткосрочната реализация на подходящи машинни решения“, коментира г-н Люк ван де Вел, изпълнителен вицепрезидент на бизнес звеното за медицински и потребителски решения в Multivac.

В началото на пандемията имаше значително увеличение на изискванията по отношение на продукти, използвани за вземане на проби – тампони, филтри и други диагностични елементи. Те се изискваха при изключително кратко време на заявка. Благодарение на складови машини и нови машини със значително намалени срокове за доставка, Multivac допринесе значително за покриване на това търсене. „Нашият фокус продължава да бъде поставянето на приоритет върху проекти, свързани с COVID-19, бързото изготвяне на оферти, оптимизиране на производствените срокове и, разбира се, доставяне на нашите решения за опаковане възможно най-бързо“, допълва Люк ван де Вел.

Интересно приложение, при което Multivac допринася значително за поддържане на веригата за доставки, е опаковането на памучни тампони в автоматизирана опаковъчна линия. „Американски производител ще инсталира общо 13 линии използвайки високопроизводителна термоформоваща машина за опаковане на малки компоненти, зареждащи се автоматично и след това опаковани в кутии. Формата на матрицата е проектирана да произвежда до 600 опаковки в минута. Благодарение на нашите напълно автоматизирани линии за опаковане, ние можем да подкрепим нашите клиенти в постигането на бързо и ефективно производство на спешно необходими продукти в настоящата ситуация“, споделиха от Мултивак България.

Източник на снимковия материал: Мултивак България

Тагове: Multivac, здравеопазване, Мултивак България, опаковане

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мултивак България ЕООД
http://bg.multivac.com/bg/