Тех Индустри България: EcoCcube на Ecoclean е ефективна почистваща инсталация за приложения с ограничено пространство

24.05.2023 г.3 мин.

 

EcoCcube е инсталация за високоефективно почистване, използваща препарати на водна основа. Тя е произведена от водещия глобален производител на машини и технологии за индустриално почистване на части и детайли Ecoclean и намира приложение за почистване на детайли с различна геометрия непосредствено след механичната им обработка или за отстраняване на замърсявания. „Благодарение на компактните си размери, спрей почистващата инсталация EcoCcube представлява високоефективно технологично решение за приложения с ограничено пространство. EcoCcube е подходяща както за почистване при междинни операции, така и за финално почистване на детайлите. Замърсените с масла и/или емулсии детайли могат да се почистват в насипно състояние или да се подреждат прецизно в работната камера“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената търговска компания Тех Индустри България, която е официален представител на Ecoclean за България.

Системата работи с голям циркулационен обем на флуидите както при почистване, така и при изплакване. Действието на почистващия препарат се усилва допълнително и от ротацията на детайлите в работната камера. Изсушаването на частите се извършва посредством високотемпературна циркулация на въздуха, без образуване на излишен конденз. Това гарантира постигането на оптимални резултати при максимална производителност.

Специфики на технологичните процеси на EcoCcube:

  • Двустепенна инсталация (измиване и изплакване) с изсушаване с горещ въздух;
  • Лесно предно зареждане с интегриран ръчен модул;
  • Система за изпръскване от всички страни както за детайли в насипно състояние, така и на позиционирани детайли;
  • Въртене на кошницата по хоризонталната ос;
  • Размери на кошницата (Д х Ш х В): 1630 mm х 2120 mm х 1860 mm и капацитет на зареждане до 12 зареждания/час.

Основни предимства на инсталацията EcoCcube

„Както при всяко машинно оборудване, най-важният показател е ефективността на процеса. С EcoCcube се постига оптимално почистване и изплакване при кратки цикли и дълготрайност на почистващия разтвор“, поясниха специалистите от Тех Индустри България.

Друго важно предимство на EcoCcube е спестеното работно пространство. Инсталацията с компактна конструкция се доставя напълно готова за експлоатация, а висококачественото почистване се постига чрез оптимално движение на детайлите, приложимо дори при компоненти с чувствителна повърхност.

„Това е почистваща инсталация от ново поколение със съвременен дизайн, който разполага с интегриран, интуитивен HMI контролен панел“, допълниха още от Тех Индустри България.

Почистващата инсталация EcoCcube включва:

  • Скимер за отделяне на масла;
  • Пълнопоточна филтрация;
  • Подова вана;
  • Помпа за източване;
  • Програмируемо управление с 10 програми.

Източник на снимковия материал: Тех Индустри България, Ecoclean

Тагове: Ecoclean, машини с ЦПУ /CNC/, машиностроене, металообработваща промишленост, металообработка, производство, Тех Индустри България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Тех Индустри България ЕООД
www.techindustrybg.com