Моника Пейчева от АК Магнит: „Вратите на АК Магнит, както и сърцата на работещите тук, са отворени за всеки“

29.04.2021 г.5 мин.

Срещите ни с млади и мотивирани хора, избрали реализация в производствена среда, провокират в редакцията ни искрена възхита и усмивка. Повод за това ни дава и новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, която вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...


Здравейте! Представете се за читателите на Инженер.bg.

Здравейте, казвам се Моника Кирова Пейчева и работя като машинен оператор в АК Магнит. Постъпих на работа в компанията през януари 2017 г. и времето оттогава до днес мина неусетно.

Как попаднахте в АК Магнит?

Попаднах в компанията съвсем случайно, когато си търсех работа. Радвам се, че ми се случи това, защото наистина харесвам работата и колегите си.

Какво е Вашето образование?

В момента съм студент по икономика в Университета за национално и световно стопанство. През есента предстои и дипломирането ми.

От какво се интересувате?

Обичам да играя народни танци. 11 години танцувах в танцов състав ,,Лудо младо’’ в Годеч. В компанията също имаме танцов ансамбъл и всеки може да се присъедини.

Как започва Вашият работен ден?

Работният ми ден започва с усмивка. Вярвам, че така той преминава по-лесно и по-спокойно. В началото на деня ръководителят ми поставя текущите задачи. След като приготвя необходимите ми материали и инструменти, съм готова да стартирам работа.

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно, и защо те са важни за компанията?

Задачите ми обхващат навиването на различни бобини и тороиди, в зависимост от зададената поръчка. Работата ми е важна за компанията поради факта, че трябва да доставяме навреме качествено изработени продукти. Именно качеството е ключов фактор както за АК Магнит, така и за мен, и моите колеги.

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

Харесвам работата си, защото е разнообразна. Всеки ден научавам нещо ново, като по този начин успявам да развивам различни умения. Вратите на АК Магнит, както и сърцата на работещите тук, са отворени за всеки.

AQ Group е една от най-бързо развиващите се компании в международен план. Щастлива съм да работя на такова място, създаващо истински, реален продукт с добавена стойност. Нашите изделия намират приложение в самолетостроенето, електроника, произвеждаме трансформатори за високоскоростните влакове, метра. Зная, че когато аз или моите приятели пътуваме по света и се качим в TGV или метрото в Барселона, Grand Paris Express, или BART в Калифорния и много други, тези компоненти са произведени при нас.

Какви са трудностите и предизвикателствата в дейността Ви?

Бързо свикнах със сръчността и бързината, необходими за навременното изпълнение на поставените задачи. Всяко изделие със своите специфики, за мен е предизвикателство, с което се опитвам да се справям все по-добре.

Какви са необходимите качества, за да изпълнявате работата си?

Работата ми изисква да бъда старателна и внимателна, да изпълнявам задачите си навреме, и най-вече да извършвам дейностите по най-добрия начин. Приложението на нашите изделия: влакове, самолети, метро, трамваи, изисква безкомпромисно качество, свързано е със сигурността и живота на хората.

Какви са отношенията в екипа Ви?

Отношенията в екипа ни са много добри, с колегите винаги си помагаме взаимно. За да върви по-лесно нашата работа, е необходимо да бъдем сплотен колектив.

Какво си казвате в края на работния ден?

Че и този ден е минал успешно.

Какви са перспективите за професионалното Ви развитие?

АК Магнит предоставя много добри възможности за развитие в различни сфери. Затова бих искала да продължа развитието си в компанията и след дипломирането си.

Източник на снимковия материал: личен архив на Моника Пейчева, freepik.com

Тагове: AQ Group, HR, АК Магнит, електроника, кариера, машиностроене, самолетостроене, транспортна индустрия, трансформатори

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АК Магнит АД
https://www.aqg.se/en/magnit