Маунт прес представя Automig 300 Pulse на Migatronic – пълна гама заваръчни апарати за ремонт на автомобили

06.01.2021 г.6 мин.

Преди 50 години утвърденият датски производител на заваръчно оборудване Migatronic създава първия си заваръчен апарат, разработен специално за използване в автосервизи. Оттогава до днес компанията непрекъснато усъвършенства и разработва иновативно оборудване, което отговаря на предизвикателствата на съвременната автомобилна индустрия. „Migatronic е извоювала своето място като доставчик на заваръчна техника за такива утвърдени автомобилни производители като Audi, Ferrari, Opel, Mercedes-Benz, BMW, Peugeot, Ford и др. Продуктовата гама Automig на компанията включва апарати за професионално заваряване с широко приложение, които основно са предназначени за заваряване на частите на съвременните автомобили. Те отговарят на всички изисквания за работа с поцинковани материали, които навлизат все повече в автомобилната индустрия благодарение на устойчивостта си срещу корозия“, коментираха за Инженер.bg от фирма Маунт прес, официален представител за България на датската компания Migatronic.

Покритието на галванично поцинкованите материали обикновено е от порядъка на 10 – 25 μm. Това обаче е проблем при заваряването им, защото високата температура уврежда поцинкования слой и може да доведе до намаляване на корозионната защита в областта на заваръчния провар. MIG заваряването дава решение на проблема, тъй като запазва устойчивостта срещу корозия и осигурява необходимите механични свойства на заварката. За разлика от MIG/MAG заваряването, при MIG заваряването се топи само добавъчният материал, като се свързва с основния материал. Предимството на този метод е стабилен пренос на разтопен метал при „ниска“ температурна крива. „При MIG завароспояването се използват специални бронзови телове, които при правилно настройване на режима и защитния газ, дават надежден резултат“, обясниха от Маунт прес.

Предимства на MIG заваряването:

  • Запазване на защитата на основния материал срещу корозия;

  • Минимално термично въздействие;

  • Минимално увреждане на цинковия слой;

  • Минимален брой пръски;

  • Катодна защита на основния материал около заваръчния шев.

Тъй като температурата на топене на добавъчния материал също е по-висока от температурата на изпаряване на цинка (б.ред. приблизително 910 °C), се изисква импулсен токоизточник. Той позволява цялостно програмиране на процеса, отделяне, пренос и свързване на капките от допълнителен материал за различни видове материали и заваряване. Чрез регулиране на формата на импулса се осигурява стабилизиране на работата на горелката и редуциране на пръските. В края на импулсния цикъл температурата е ниска и това намалява изпарението на цинка. Замърсяването на порите също е предотвратено, което е особено важно срещу износването на материала при обработка. Така с MIG заваряването се постигат най-добрите резултати при заваряване на съвременните компоненти на автомобилните каросерии.

Automig – пълна продуктова гама за професионално заваряване в автосервизи

Един от моделите в продуктовата гама Automig е апаратът Automig 300 Pulse. Това е заваръчен апарат за ремонт на автомобили и работа със специфични за автоиндустрията метали. Той е разработен, за да посрещне изискванията на стандартите в този бранш за свързване на високолегирани стомани, алуминий и неръждаема стомана.

Инверторният заваръчен апарат Automig 300 Pulse може да извършва заваряване и завароспояване при ниска температура – изключително предимство при заваряване на тънки метални ламарини. За да не се губи ценно време за смяна на ролката тел при заваряване на детайли от различни материали по корпуса на автомобила, Migatronic Automig 300 Pulse се предлага във варианти DUO и TRIO, където в пространството за заваръчната тел има място за две или три ролки. Моделът позволява лесно превключване между режимите заваряване и завароспояване, без да се налага да се сменят ролките и горелките.

Automig 300 Pulse се доставя с интегриран софтуер, подходящ за работа в автомобилните сервизи. Необходимата програма може лесно да бъде намерена върху графичния дисплей. Следващата стъпка е избор на заваръчна тел и газ и асистиращият съветник интуитивно ще ви предложи нужната програма. Настройката на параметрите се извършва чрез завъртане само на един бутон. „Независимо дали ще настройвате сила на тока, скорост на телоподаване или дебелина на материала, апаратът автоматично ще конфигурира останалите параметри вместо Вас“, поясниха от Маунт прес. След като параметрите бъдат настроени, функцията MigaMemor позволява запазване на до 5 специфични настройки.

Дигиталният контролен панел е интуитивен и осигурява постоянен мониторинг на основните параметри. Навигацията е изключително лесна посредством познати икони, за да се извършат необходимите настройки. „Може да настройвате характеристики като импулс, двоен импулс, както и разнообразни заваръчни програми, разработени за специални сплави, тънки метали и завароспояване“, поясниха още от Маунт прес.

Източник на снимковия материал: Маунт прес, Migatronic, freepik.com

Тагове: Migatronic, автомобилостроене, заваръчно оборудване, заваряване, Маунт прес

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Маунт прес ЕООД
https://zavarachniaparati.com