Маунт прес: „Предлагаме заваръчно оборудване с доказано качество, което ще оптимизира Вашето производство“

13.10.2020 г.4 мин.

Доказаната българска компания Маунт прес ЕООД е специализирана във вноса и търговията на заваръчна техника и консумативи за нея. Тя е официален представител за България на датската компания Migatronic, която произвежда професионално заваръчно оборудване. „Тази година Migatronic празнува своя 50-годишен юбилей. За половинвековния си юбилей компанията се е превърнала в един от водещите производители на професионално заваръчно оборудване в световен мащаб, като е завоювала признание и авторитет във всички отрасли, в които се използва заваръчна техника. Освен, че сме вносител на заваръчната техника на Migatronic, ние сме и оторизиран сервиз за гаранционно и извънгаранционно обслужване на оборудването на Migatronic“, съобщиха за Инженер.bg от Маунт прес.

От самото си основаване през 1970 г. за Migatronic основен приоритет е разработката и производството на надеждно, ергономично и функционално заваръчно оборудване, което да удовлетвори изискванията на всяко приложение. Първият модел Migatronic, произведен през 1970 г., е тежал 95 kg. Днес най-малкият преносим заваръчен апарат в асортимента на компанията тежи само 4.9 kg.

Вниманието на Migatronic е фокусирано върху прилагането на усъвършенствани технологии, които да улеснят процесите на заваряване и натоварването на заварчиците. В завода на компанията във Феритслев, Дания, се осъществява 100% изходящ контрол върху качеството на всички изделия – от отделните модули до сглобените заваръчни агрегати. След извършването на пълна проверка всяка машина получава сериен номер и едва след това се предава за експедиция.

 

„Заваряването намира все по-широко приложение в различни индустриални отрасли. Технологичните процеси, които са свързани с него, непрекъснато се променят и оптимизират. Един от най-използваните и разпространени методи е полуавтоматичното заваряване, или т.нар. MIG/MAG заваряване. Този метод се характеризира с висока производителност и качество на заварените изделия. Портфолиото на Migatronic включва различни модели с MIG/MAG заваряване, като Automig, Omega, Omega Yard, Sigma Select, Flex 3000 и др.“, поясниха от Маунт прес.

Заваряването с инертен газ, или TIG заваряването, предлага много предимства пред други заваръчни технологии като по-висока точност, по-добър външен вид и възможност за заваряване на по-тънки материали. „Продуктовата гама от TIG заваръчни апарати на Migatronic обхваща от професионални машини с интензивен работен цикъл и водно охлаждане до работоспособни компактни машини за любители заварчици, като всички поддържат и електродъгово заваряване. Тук са включени моделите заваръчно оборудване Focus TIG, Pi TIG и други“, допълниха от Маунт прес.

 

Ръчното заваряване с метални електроди, или MMA заваряването, е технология на заваръчно оборудване, което се отличава с ниска цена и висока гъвкавост при заваряване на открито, при дейности по поддръжка и ремонт, както и в много други индустриални приложения. Асортиментът на Migatronic включва заваръчните апарати за MMA заваряване Focus Stick, Omega Yard, Pi MMA и други.

Компанията предлага и заваръчен апарат за плазмено заваряване Pi 350 с автоматизирана настройка, като дава оптимално решение за рационализиране на заваръчните процеси в съвременното производство.

„Ергономичността и удобството на потребителя са ключови думи за всеки един заваръчен апарат на Migatronic. Компанията предлага както стандартно оборудване, така и персонализирани изпълнения, които покриват изискванията за всяка една заварка“, коментираха в заключение още от Маунт прес.

Източник на снимковия материал: Маунт прес, Migatronic

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Маунт прес ЕООД
https://zavarachniaparati.com