ЛД: Мембранни помпи EXP на ARO – готово за използване решение за автоматизация на технологични процеси

13.09.2021 г.5 мин.

От 14 до 17 септември т.г. не пропускайте да посетите щанда на фирма ЛД, която ще бъде сред изложителите на MachTech & InnoTech Expo 2021!

Марката помпено оборудване ARO има 90-годишна история и е една от водещите в портфолиото на Ingersoll Rand. „ARO е символ на богат професионален опит и задълбочени познания в областта на управлението на флуиди. Под нея се предлага оборудване от най-висок клас, предназначено за промишлени приложения“, коментираха за читателите на Инженер.bg от доказаната търговска и инженерингова фирма ЛД ООД, която предлага в България помпеното оборудване на ARO.

Компактните мембранни помпи с марката ARO от серия EXP са предназначени за дебити до 125 l/min. Потребителите могат да изберат от широка гама материали и конфигурации. Помпите предлагат всички предимства на стандартните модели с пневматично задвижване, но поддържат и разнообразни допълнителни функции, и отличителни характеристики. „Серията EXP е решена конструктивно с електронен интерфейс, електромагнитно задвижване за прецизно регулиране скоростта на цикъла и дълготрайни PTFE мембрани, осигуряващи двукратно увеличаване на експлоатационния живот на помпата спрямо стандартното изпълнение с мембрани от PTFE. Типоразмерите, които се предлагат, са с присъединяване от 1/4“ до 3/4“ и от 1“ до 3“, допълниха от ЛД.

EXP неметални мембранни помпи 3” с пневматично задвижване

ARO разшири серията EXP с нова неметална мембранна помпа типоразмер 3". Проектирана за приложения в химическата промишленост и пречистването на води, неметалната помпа 3" може да транспортира течности с дебит до 1079 l/min без характерните повреди, които могат да възникнат при помпи с по-малък капацитет, работещи при по-високо налягане.

Всички помпи от серията EXP са усъвършенствани с електронен интерфейс, осигуряващ прецизно електронно и контролирано дозиране. Комбинирането на помпите с ARO контролер, PLC или компютърна система осигурява интелигентно управление на флуидния поток.

На MachTech&InnoTech 2021 ще имате възможност да се  цялата палитра от продукти, които дружеството предлага на пазара у нас. Не пропускайте да посетите форума от 14 до 17 септември в Интер Експо Център в София.

Моделите EXP са съвместими с почти всяка система за автоматизация

„Помпите с електронен интерфейс вече се предлагат и за работни условия с повишен риск (сертифицирани по ATEX, NEC и CEC). Опцията за откриване на течове, която отговаря на изискванията за използване в ATEX и NEC/CEC среда, открива повредите в мембраната, като спомага за намаляване на скъпоструващите производствени престои“, поясниха от ЛД.

Сензорът за вътрешен цикъл и сигналите за ограничение на хода проследяват обратната връзка от данните на помпата. Предварително сглобените компоненти осигуряват нейния безпроблемен и правилен монтаж.

Характеристики на вентил ARO Quick Dump

Мембранните помпи от серията EXP са оборудвани с вентил ARO Quick Dump, който намалява обледеняването, като държи студения отработен въздух далеч от пневматичния двигател. „Тази патентована функция подобрява надеждността и издръжливостта на помпите при работа на високи обороти, допринасяйки за намаляване на престоите и необходимостта от поддръжка“, допълниха българските експерти.

Електромагнитното управление осигурява прецизно регулиране на скоростта на цикъла и гарантира по-равномерен обем за един работен ход, отколкото се постига със стандартни помпи. Освен това електромагнитното управление позволява да бъдат изпълнени точно определен брой цикли, което подобрява повторяемостта на процеса.

Всички неметални мембранни помпи от 1/4" до 2" вече могат да бъдат надграждани

„Мембранните помпи от серия EXP на ARO са проектирани с възможност за добавяне на електромагнитно управление, мониторинг на потока и възможност за откриване на течове. С разширяването и надграждането на технологичните процеси в едно производство тази възможност позволява подобряване управлението на процесите чрез включване на допълнителни възможности за контрол и наблюдение. Всичко, което е необходимо, е да бъдат извадени два щекерни съединителя и да се заменят със сензор за разстояние и/или детектор за течове. Тези компоненти могат да бъдат комбинирани и с ARO контролер за безпроблемна интеграция“, поясниха още от ЛД.

Източник на снимковия материал: ЛД, ARO

Тагове: изложение, ЛД, машиностроене, пневматика, помпено оборудване, процесна автоматизация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЛД ООД
http://www.ld-gmbh.com/