Yokogawa добави мрежова функция към цифровите индикатори UM33A от серията UTADvanced

17.05.2018 г.6 мин.


Утвърденият японски производител на средства и системи за автоматизация Yokogawa Electric Corporation обяви, че е добавил мрежова функция към цифровия индикатор със сигнализация UM33A, продукт от серията контролери UTAdvanced. „Тази мрежова функция дава възможност на дигиталния индикатор UM33A да получава, обработва и последователно да визуализира данни от до осем сензора. Усъвършенстваният UM33A е лесен за инсталиране и представлява рентабилно решение, което осигурява мониторинг на данните от множество сензори”, съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България.


„Чрез подобряване на функционалността на своята продуктова линия UTAdvanced, Yokogawa има за цел да задоволи най-новите нужди на клиентите си и да разшири портфолиото си от контролери. През последните години нараства необходимостта от засилване на мониторинга на данни от полеви сензори. От съображения за сигурност и други причини, операторите се нуждаят от възможност за дистанционно наблюдение на данните от сензори, които са инсталирани на голяма височина, в затворени пространства и на други места, в които е трудно визуално да се проверят показанията на дисплеите“, поясниха от Йокогава България.Цифровият индикатор UM33A, който Yokogawa предлагаше досега, приема аналогови данни от сензори, измерващи параметри като температура, налягане и дебит, преобразува тези данни в цифрови сигнали и визуализира показанията им. Той може също да сигнализира с аларма, ако входящият сигнал излезе извън предварително зададен диапазон, но приема данни само от един сензор. „За да бъдат проверени данните от няколко сензора бе необходимо да се инсталира и конфигурира друго оборудване. Например сензорен панел с вграден контролер или друг потребителски интерфейс, който да се използва в комбинация с програмируем контролер (PLC). Такова оборудване е скъпо и изисква големи инженерни ресурси“, заявиха специалистите на компанията у нас.


„Yokogawa подобри функционалността на UM33A, за да задоволи нуждите на клиентите, които искат да проверяват измерените стойност от множество полеви сензори. Усъвършенстваният цифров индикатор може да бъде инсталиран лесно и на по-ниска цена“, допълниха те.


Лесен и усъвършенстван мониторинг на данни


Новият цифров индикатор UM33A поддържа мастер функционалност и функция за мониторинг на данни чрез комуникационен протокол Modbus/RTU и е в състояние да свърже до осем сензора, като последователно показва данни от тези устройства. По този начин UM33A следи данните от множество сензори, без да изисква инсталиране на отделни устройства с потребителски интерфейс и с функционалност на контролер. Той може да работи заедно с вече инсталираните системи, които използват също специално конфигуриран хардуер. С възможността си да се свързва дистанционно с множество сензори в даден обект, подобрените модули UM33A улесняват техническите оператори, които проверяват данните от тези устройства.


Тези индикатори са дигитално полево решение


Все повече производства въвеждат цифрови полеви решения с дигитална комуникация между интелигентните устройства и системата за управление и контрол. Дигиталните полеви решения позволяват предаването на значително по-голям обем от данни, при това не само на данни за параметрите на процеса, но и информация за състоянието на инструмента.


Възможността да се следи тази информация онлайн подобрява ефективността на поддръжката. Благодарение на функционалните си подобрения усъвършенстваният UM33A може да работи както чрез цифрова, така и посредством аналогова комуникация със сензора и е в състояние да улесни въвеждането на полеви цифрови решения в различни производства.Основни области на приложението им


Новите дигитални индикатори са предназначени за фирми, които проектират и произвеждат машини, климатични системи, енергийно оборудване, резервоари и други артикули, използвани в индустрии, като производство на електрическо оборудване, машиностроене, химическа и хранително-вкусова промишленост, производство на полупроводници и автомобили.


Цифровите индикатори UM33A показват стойности на температурата, налягането и дебита, функционират като аларми, визуализират работните условия на процеси за отопление, почистване, стерилизация, охлаждане, пречистване на отпадни води, както и други производствени и изследователски процеси.


За серията контролери UTAdvanced


Контролерите UTAdvanced се използват за монтаж в пещи и други видове индустриални съоръжения, свързани с термични процеси, за измерване, визуализация и управление на работни характеристики, като температура, налягане и дебит. Устройствата от тази серия имат стандартно изпълнение с функция за логически контрол, базирана на релейно програмиране, което е широко разпространено.


„Подобрената ефективност на дизайна и премахването на необходимостта от релета и други периферни устройства са довели до по-ниската им цена. В резултат на това тази серия има голям успех на пазара от началото на нейното пускане през 2009 г.“, заявиха в заключение от Йокогава България.


Повече информация за Йокогава България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Йокогава България, Yokogawa

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Йокогава - Клон България
https://www.yokogawa.com/eu/