Манипулационна система EXCM на Festo - оптимално решение за приложения, в които всеки милиметър е от значение

07.08.2014 г.2 мин.

„Компактната манипулационна система EXCM на Festo предлага максимални приложни възможности в минимални габарити. Системата е оптимално готово решение за приложения, в които всеки милиметър е от значение. Тя съчетава висока функционалност и компактен дизайн и е много атрактивно решение като съотношение цена/производителност”, съобщиха за Инженер.bg от Фесто България. 

 

EXCM е паралелна кинематична система за товари с малка маса. Системата е изградена от две перпендикулярни направляващи, задвижвани с общ циркулиращ зъбен ремък. Фиксираните мотори са изнесени в страни и свързани с контролер, пригоден за лесно параметризиране.

 

Оптимално използване на пространството

„ЕXCM предлага оптимално съчетание на габаритни размери и работна площ. Системата се инсталира директно на работната маса, без да е необходимо външно табло за управление. Тя е оптимално решение за компактни машини”, категорични са от Фесто България.


 


Системата EXCM-10

е оборудвана с линейни плъзгащи направляващи със стандартно задвижване и контролер. Намира широко приложение в позициониращи системи, като автоматизиране на процеси при лабораторни изследвания.


 


Системата EXCM-30

разполага с прецизни и здрави, сачмени линейни направляващи, които позволяват поемането на по-големи товари и моменти. Системата се използва главно при асемблиране на малки части и 2D интерполации. 


 

Източник на снимковия материал: Фесто ЕООД

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg