IMI Сърбия е сред най-разпознаваемите работодатели според водещ уебсайт. Вижте новостите и за дружеството у нас

18.11.2021 г.4 мин.

„През октомври т.г. IMI Сърбия бе класирана сред първите пет най-разпознаваеми работодатели от Poslovi.infostud.com, водещ уебсайт за набиране на персонал в западната ни съседка. Предприятието е първото в този регион на Сърбия, в което се произвеждат електронни компоненти за автомобилната промишленост и за индустриални приложения“, съобщиха за Инженер.bg от Интегрейтид Микро-Електроникс България (IMI България), които разказаха още за успешното развитие на базата в Сърбия, както и за най-новите си проекти и кариерни възможности там.

Първите дейности в базата на IMI в сръбския град Ниш започват през 2017 г., а на 29 септември 2018 г. се състоя официалното откриване на предприятието. Дружеството разполага с производствени площи от 14 000 m2 , а с дейността си в Сърбия IMI, Inc. успя да разшири своя глобален отпечатък, както и да подкрепи нарастващия пазар на автомобилни компоненти в Европа. Предприятието работи съвместно с утвърдени глобални ОЕМ (производители на оригинално оборудване), като се стреми непрекъснато да усъвършенства своите решения.

IMI Сърбия е най-новото подразделение на българското дружество MI България – дъщерна компания на световния лидер в производството на електроника Integrated Micro-Electronics Inc. У нас дружеството присъства от 2011 г. с производствени мощности (два завода и цех Пластмаси) в Ботевград и развоен център в София. Екипът на IMI България наброява около 2500 специалисти и оператори.

Актуална информация за отворените работни позиции в IMI България ще откриете в микросайта на компанията в Инженерна борса.

„Сръбското ни предприятие стартира своята дейност с персонал от около 100 човека, който към момента се състои от близо 400 специалисти. Екипът на компанията се увеличава в съответствие с плановете за развитие на IMI Сърбия, според които до 2028 г. той трябва да достигане до около 1250 души“, коментираха още от IMI България.

Утвърждавайки своя положителен работодателски бранд, IMI Сърбия създава благоприятни работни условия за своя екип. В края на 2020 г. усилията на дружеството получиха признание, когато компанията се класира на първо място в категорията „Юридически лица с по-малко от 250 служители“ на Националната награда за здраве и безопасност на работа за 2019 г. на Сърбия.

Какво ново в IMI България?

В модерните бази на българското дружество ценен практически опит ще имат възможност да придобият учениците от 11-ти и 12-ти клас на дуалната паралелка „Промишлена електроника“ на Професионалната гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“ в Ботевград. Наред с това в компанията ще се провеждат поне осем академични часа практическо обучение за повишаване на квалификацията и компетентностите на преподаватели по професионална подготовка.

Източник на снимковия материал: IMI България, IMI, Inc.

Тагове: HR, Integrated Micro-Electronics (IMI), дуално обучение, Интегрейтид Микро-Електроникс България, кариера, образование, обучение, професионална гимназия, стаж

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Интегрейтид Микро-Електроникс България ЕООД
http://www.global-imi.com/