Festo Euro 2014: футболен празник с българско гостоприемство

25.06.2014 г.5 мин.

Не всеки ден представители на 23 държави благодарят на България! Но с това немалка част от нас - българите, станали свидетели на седмото европейско първенство по футбол на концерна Festo, ще запомним тържествената церемония по закриването на мащабния спортен празник. В него повече от 450 служители на Festo от цяла Европа премериха спортните си умения в най-популярната игра, в дните от 12 до 15 юни т.г., на футболните терени в град в Правец.


фесто


Откриването на Festo Euro 2014

Незаразените от футболните емоции трудно могат да си представят атмосферата в Хотел Риу Правец Ризорт, когато на 12 юни бе даден официалният старт на седмото европейско първенство по футбол на Festo. Облечени в цветовете на националните си отбори, веещи родните си флагове и "въоръжени" с много ентусиазъм и желание за победа, представители на Австрия, Белгия, България, Чехия, Словакия, Франция, Германия, Великобритания, Унгария, Испания, Португалия, Ирландия, Италия, Нидерландия, Полша, Русия, Швеция, Дания, Норвегия, Швейцария, Турция, Гърция и Израел бяха препълнили най-голямата зала на изцяло ангажирания от Festo Хотел Риу Правец Ризорт.


Улрих Бертолд Щол


Специален гост на тържествената церемония по откриването бе д-р Улрих Бертолд Щол, представител на акционерите и вицепрезидент на Надзорния съвет на концерна Festo. "Бих искал да благодаря на домакините за прекрасния празник, както и да изкажа личните си адмирации към д-р Вичо Вичев, дългогодишен изпълнителен директор на Фесто Производство. България е стратегически важна и като производствен център, и като търговско и инженерингово звено от структурата на Festo", подчерта той.


Хипнотик


Изцяло в духа на големите футболни първенства, не липсваха мажоретки и дори класическа музика, изпълнена от атрактивните дами от квартет "Хипнотик". А всичко бе гарнирано с много позитивно настроение и дирижирано професионално от водещия на церемонията Део.


фесто стефан жребий


Футболната надпревара

Участниците в надпреварата, разпределени в 21 отбора, се бориха за шампионското място в четири предварителни групи. Според традициите на FIFA, подреждането в тях бе определено на случаен принцип. Жребият изтеглиха д-р Щол, д-р Вичев, инж. Георги Атанасов -  Управител на Фесто Производство ЕООД и инж. Стефан Иванов - Управител на Фесто ЕООД. Така в предварителна група А един срещу друг се изправиха отборите на Германия Rohrbach, Ирландия, Чехия, Белгия, Австрия и Международният отбор, съставен от представители на Гърция, Израел, Германия, Австрия, България и Турция. В предварителна група В сили премериха футболните тимове на Германия CSC, Франция, Великобритания, Русия и Италия. В предварителна група С жребият определи да се състезават отборите на Германия Berkheim, Иберия (Испания и Португалия), Турция, Холандия и Германия Sales. В четвъртата предварителна група D българският тим се срещна с отборите на Полша, Унгария, Швейцария и Скандинавия (Швеция, Дания и Норвегия).

 

И ... шампион е?

Като всяко състезание Festo Euro 2014 отличи най-добрите футболни отбори, макар че победители бяха всички, които се включиха в турнира и допринесоха за превръщането му в истински, искрен и запомнящ се спортен празник. След оспорвани футболни битки на зелените терени на финала се срещнаха двата безспорно най-добри отбора - тези на България и Германия Berkheim. По всеобщото мнение финалът с нищо не отстъпваше на среща между два професионални футболни тима. Съвсем малко късмет не достигна на родния отбор да се окичи с приза "Шампион 2014" на европейското първенство на Festo. Германците от Berkheim победиха, а отборът на България зае с достойнство второто място. Специалната награда за честна игра бе връчена на капитана на руския отбор.


фесто българия


Блясъкът и настроението на церемонията по закриването на Festo Euro 2014 трудно биха могли да се опишат с думи. Подобни събития остават в душите на участниците, които със сигурност са си тръгнали от България, отнасяйки по родните си места спомен за едно събитие, организирано от екипа български доброволци от Фесто, с немска прецизност и българско гостоприемство.


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
https://www.festo.com/cms/bg_bg/55737.htm