Костал на „Дни на кариерата“: „Искаме да запалим интереса на младите хора към автомобилната индустрия“

06.11.2019 г.5 мин.

 

 

Динамично развитие и участие в интересни бъдещи инициативи и проекти – така може да се резюмират основните акценти, които представителите на Костал България Аутомотив посочиха пред екипа на Инженер.bg на изложението „Дни на кариерата“. На 17 октомври 2019 г. форумът се проведе във филиала на Технически университет – София (ТУ- София) в гр. Пловдив. Автомобилната компания, която е дъщерно дружество на международната група Kostal, разполага с два завода у нас - в градовете Смолян и Пазарджик.


„В производствената ни база в гр. Пазарджик към момента работят 1800 човека, а плановете ни са до края на 2020 г. в него да се трудят 3000 служители. Предвижда се тя да се превърне в най-голямата производствена база за цяла Европа от групата Kostal. В тази връзка, търсим нови колеги за почти всички отдели в завода“, обясниха от Костал България Аутомотив.


Всеки ден в предприятието се произвеждат между 20 000 и 22 000 подкормилни модула за почти всички европейски автомобилни брандове, чийто износ е директно към автомобилните заводи.


Производството в завода в гр. Пазарджик е автоматизирано и непрекъснато се модернизира. Над 50 са роботите, които помагат за изпълнението на процесите, а в края на годината ще бъдат внедрени нови модели от интелигентните машини. В завода се използват машинно зрение, с което се проследява качеството на производство. Организират се и вътрешнофирмени обучения в България, Чехия, Румъния и Германия, имащи за цел да повишат квалификацията на работещите с новите технологии.


„Обстановката при нас е динамична, а бъдещите ни планове са вълнуващи и амбициозни. След като разширихме производствената ни площ повече от 2 пъти, сега ще вложим усилия в сътрудничеството си с училища и университети. Имаме желание да се присъединим към проекти за дуално обучение. Фокусът ни ще бъде насочен и върху стажантската ни програма, чието първо издание бе през изминалото лято. Имахме 8 стажанти. Четирима от тях бяха завършили своето образование и очакваме да се върнат, за да стартират работа при нас“, разказаха от Костал България Аутомотив.Кандидатстването за следващото издание на стажантската програма ще бъде до 1 май 2020 г. Стажът е с продължителност от 1 до 3 месеца, редовна смяна, и е платен. Осигурен е и транспорт от гр. Пловдив. Не пропускайте да подадете своята кандидатура!


„В момента сме в процес на преговори с филиала на ТУ-София в гр. Пловдив за партньорство в разработвания от учебното заведение Център за развойна дейност. В него ще се осъществяват проекти, покриващи нуждите на индустрията и бизнеса, като ще подпомогнем и подготовката на инженерите. Ще поставяме задачи, които обучаващите се ще разработват за нас, а някои от младите специалисти бихме могли да привлечем като наши бъдещи кадри“, допълниха от българската фирма.


„Стремежът ни е да събудим интереса на младите към света на автомобилните технологии, защото в него възможностите за тях са многобройни. Плановете ни включват и предоставяне на шанс студентите да изготвят своите дипломни работи при нас. Дори в момента имаме колеги, завършващи магистърска степен на обучение, работещи с технически решения, които ще представят като част от дипломните си проекти“, заключиха от компанията.Костал България Аутомотив взе участие и в тазгодишното издание на Международния технически панаир в гр. Пловдив. В рамките на автомобилната изложба „Аутосити“, гостите на форума успяха да се запознаят с дейността на фирмата и с нейните продукти.


Повече информация за Костал България Аутомотив ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Костал България Аутомотив ЕООД
http://www.kostal.bg/a3/