ЧЕЗ България: „В страната ни има бъдеще за развитието на млади специалисти от областта на енергетиката“

16.11.2018 г.4 мин.

Преди броени дни приключи набирането на кандидатури от студентите, които искат да се включат в ЧЕЗ Академия. Поредното издание на инициативата, разработена изцяло от българското енергийно дружество, ще се проведе в края на ноември 2018 г. и отново ще даде възможност на млади специалисти от областта на енергетиката да се запознаят отблизо с различни аспекти от дейността на компанията. Повече за ЧЕЗ Академия и стажантската програма на дружеството научихме по време на кариерния форум „Дни на кариерата“.Чешкото акционерно дружество CEZ присъства у нас чрез компанията ЧЕЗ България, която управлява други 3 дружества с диверсифицирани дейности. Фирмата поддържа целогодишна стажантска програма, насочена към студенти и млади специалисти, като им дава шанс да придобият реален опит в международна среда в областта на енергетиката и да усъвършенстват личните и професионалните си компетентности.


„Нашите стажанти участват в различни процеси в компанията, за да добият представа за действителната работа“, коментираха от ЧЕЗ България.


Част от инициативата за подкрепа на млади хора с образование и интерес в енергетиката е и ЧЕЗ Академия. „Целта на програмата е да запознаем студенти от началните курсове с мениджъри от различни звена, за да усетят своето призвание и да определят по-прецизно бъдещата си професионална област“, заявиха от ЧЕЗ.


Участието в Академията осигурява и развитие на социалните и екипни умения на участниците, а най-активните могат да участват в традиционните летни стажове на компанията. Програмата предвижда провеждането на лекции веднъж месечно в рамките на 4 учебни часа – време, в което стажантите се запознават както с висшия мениджмънт на ЧЕЗ България, така и с корпоративната култура и ценностите на компанията.


„Желанието ни е имиджът на професията Енергетик да е безупречен. Ето защо целим младите специалисти да са максимално добре информирани. Така че не пропускайте да се включите през 2019 г.“, подчертаха още от фирмата. ЧЕЗ Академия се провежда ежегодно и всички желаещи да се включат могат да го направят от началото на учебната година до края на месец октомври. Същинското изпълнение стартира в края на ноември.


„Надяваме се младите хора с интерес в инженерните области да останат в България. Тук има база за развитие, особено в компания като нашата – държим на иновациите и търсим свежи, енергични и амбициозни специалисти, които да ги реализират“, заявиха от ЧЕЗ България.


Повече информация за ЧЕЗ България ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! 


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/