Хюндай Хеви Индъстрис: Стажантската ни програма е пряк и сигурен път за кариерно развитие на студентите в завода

27.05.2021 г.5 мин.

През 2021 г. Hyundai Heavy Industries Co. България ще надгради своята стажантска програма с разнообразни инициативи.

Как стажът може да се превърне в трамплин към мечтаната професия и какви възможности предоставя техническият бранш на студентите у нас? На тези въпроси дава отговор новата виртуална поредица „Стажът – стъпки към успеха“ на Технически университет – София. Инициативата запознава бъдещите технически специалисти със стажантските програми на някои от водещите технологични компании у нас, както и шансовете за последващо развитие, които те разкриват. По време на виртуалната среща, работодателите имат възможност да отговорят на въпросите на присъстващите в онлайн студиото възпитаници на ТУ – София. В днешния материал ще проследим как премина участието на Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България в кариерното събитие.

Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България присъства на българския индустриален пазар от над 70 години, през които оперира като завод „Васил Коларов“ и Хюндай Елпром Трафо. От 2020 г. компанията е част от базирания в Словакия холдинг BEZ International Group. В структурата на специализирания в производството на силови трансформатори холдинг, българското дружество поема нова посока на развитие, основаваща се на промяната и динамиката. Понастоящем екипът на българската компания се състои от 545 специалисти, от които 67 са инженери, а 320 са заети в производството.

Дългата история на Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България се основава на богати традиции, експертиза и ноу-хау в производството на трансформатори, които предава на младите технически специалисти.

Един от успешните механизми за това е дългогодишната стажантска програма на компанията.

„В отдел „Стъпални регулатори“ на сектор „Конструкции“ повече от половината ни колеги са били наши стажанти. Търсим млади хора, които все още нямат опит, но са готови да дадат всичко от себе си и да покажат своите умения“, посочиха от Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България.

Подробна информация за работните и стажантските позиции в Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България ще откриете в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК.

„Стажове провеждаме в различни направления. Основният ни фокус са техническите позиции – в ключовите конструкторски звена „Трансформатори“ и „Стъпални регулатори“. Търсим стажанти и в отделите „Управление на качеството“, „Човешки ресурси“ и др.“, коментираха от екипа на дружеството.

Тази година Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България си поставя амбициозната цел да надгради своята програма и ще предложи на студентите обучения, участие в доброволчески инициативи, състезания, любопитни иновативни проекти с добавена стойност за компанията и др. Младежите ще могат да почерпят опит от доказани тесни специалисти в бранша и ще работят под ръководството на ментор. Предвидени са също така месечно възнаграждение и социални придобивки.

Кандидатите за стаж могат да изпратят своето CV и мотивационно писмо на имейл: jobs@hhi-co.bg.

В момента е в ход събирането на кандидатури, а позициите са насочени към обучаващите се в 3-ти и 4-ти курс, като целта на компанията е да стъпи на теоретичната база от знания на студентите. Приоритетни за подбора са специалностите „Автоматизация“, „Енергетика“, „Електротехника“ и „Машиностроене“.

Стажовете започват през лятото и са с продължителност от 1 до 3 месеца. Те са и прекият път към стартиране на работа в Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България, като една трета от служителите на дружеството са преминали именно по този път на кариерно развитие.

Източник на снимковия материал: Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България, freepik.com

Тагове: HR, енергетика, кариера, образование, обучение, стаж, трансформатори, Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Технически университет – София
https://tu-sofia.bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Елпром Хеви Индъстрис АД (Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България)
https://www.hhi-co.bg/bg