Schneider Electric подобрява дистанционното управление на центрове за данни с иновативни решения от платформата EcoStruxure IT

10.02.2021 г.6 мин.

Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, обяви, че работи върху подобряване на дистанционното управление и наблюдение на центрове за данни и върху внедряването на локално разпределени системи (Edge Computing) чрез три иновации за по-ефективни и сигурни операции. „Schneider Electric подобри своята платформа за управление EcoStruxure™ IT Expert чрез базиран на изкуствен интелект тест за проследяване състоянието на UPS батерията. Тази иновация е пробив в сектора по отношение на прогнозирането на капацитета на батерията“, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. В допълнение, за да направи дистанционното управление и наблюдение още по-достъпни за всички клиенти, Schneider Electric обяви, че серията от непрекъсваеми захранвания APC Smart-UPS вече се предлага с предварително инсталирана Network Management Card 3 (NMC3) за подобрена киберсигурност.

Нововъведения за надеждно дистанционно управление 

Поради повишената нужда от дистанционно управление при локално разпределени системи (Edge Computing) или хипер конвертирани IT среди, Schneider Electric обяви още едно новаторско решение – комутируемия блок за разпределение (PDU) на захранването за монтаж в рак от серията NetShelter 9000. Той предлага повишена надеждност на дистанционното управление в по-широк работен температурен диапазон. „Трите нововъведения на Schneider Electric правят дистанционното наблюдение и управление по-надеждни и сигурни за IT операторите по целия свят“, допълниха специалистите на Шнайдер Електрик България. 

„EcoStruxure IT е ново поколение решение за управление на центрове за данни на Schneider Electric, което включва дистанционно управление от почти всяко устройство – телефон, таблет или домашен компютър, по всяко време. То позволява на центровете за данни да поддържат своите операции, дори когато на място не е наличен квалифициран персонал“, разказаха от компанията.

Тестът за състоянието на UPS батерията на Schneider Electric дава възможност за прогнозиране на капацитета ѝ. Функцията за проследяване състоянието на UPS батерията на платформата EcoStruxure IT Expert предоставя информация за устройството чрез карта за оценка, която прогнозира края на живота на батерията според специфичните условия и режим на работа. „Това решение, което е пробив в областта на предиктивността, също така генерира препоръки за подобряване на жизнения цикъл на батериите, като позволява намаляване на операционните разходи и избягване на загуби от непланирани прекъсвания в работата“, поясниха от Шнайдер Електрик България.

„Това, което прави възможно прогнозирането на капацитета и генерирането на препоръки за UPS батерията, е огромното количество данни, събирани от милионите свързани устройства. С експертния опит на Schneider Electric данните се обработват и използват, за да разкрият ценна информация с практическо значение“, споделиха още от Шнайдер Електрик България.

EcoStruxure на Schneider Electric осигурява всички тези иновации, които в синергия подобряват дистанционното управление и наблюдение на центрове за данни. Платформата EcoStruxure IT Expert е налична за продажба чрез партньори и местни дистрибутори. За период от 30 дни клиентите могат да изпробват софтуера и теста за изправност на UPS батериите безплатно, като си създадат акаунт за EcoStruxure IT на www.ecostruxureit.com.

APC Smart-UPS вече е с подобрена киберсигурност

Всички непрекъсваеми захранвания от серията APC Smart-UPS™ отговарят на стандарта EcoStruxure-Ready и позволяват на клиентите да наблюдават и управляват от разстояние своята физическа IT инфраструктура по всяко време и от всяко място. Най-новото устройство APC Smart-UPS SMX, което ще бъде пуснато на пазара първоначално в Северна Америка, може да бъде поръчано с предварително инсталирана усъвършенствана NMC3, която осигурява модерна киберсигурност и подобрена производителност с нов процесор с 1 GB Етернет връзка. „Разширените функции за сигурност, сред които повишена защита на паролите с по-строги идентификационни данни и принудителни конфигурации на политиката за пароли, поддържат поверителните данни добре защитени“, допълниха от българското дружество.

Управлявайте контактите дистанционно с комутируемия блок за разпределение на захранването

„NetShelter 9000 Series Switched PDU е нов, предлаган в световен мащаб продукт, проектиран с оглед на Edge Iomputing и доставки на облачни услуги. Интелигентният комутируем блок за разпределение на захранването (PDU) е предназначен за монтаж в рак с включени NMC3 и първите в сектора хибридни контакти, подходящи за работа при по-високи температури“, поясниха българските специалисти. С него потребителите поддържат захранването, докато работят в среда с натоварено захранване, по-високи температури и допълнителни свързани устройства. „Новите PDU блокове работят в съответствие със стандарта EcoStruxure-Ready и се отличават с точност до 1% при измерване, безжична свързаност и възможност за дистанционно включване и изключване на контакти и рестартиране на блокирали сървъри на няколко устройства и множество обекти чрез EcoStruxure IT Expert. По този начин спестяват пътуване до обекта. Също така, отпада необходимостта от използване на персонал на място, който да изпълнява една и съща задача“, обясниха още от Шнайдер Електрик България.

Източник на снимковия материал: Schneider Electric, Шнайдер Електрик България

Тагове: Schneider Electric, UPS, дигитализация, енергетика, мониторинг, Шнайдер Електрик България