РАИТ-ЕЛ: Революционната технология TOUCH на TEM Čatež регулира яркостта на незатъмняващи LED и енергоспестяващи крушки

05.03.2021 г.7 мин.

Във времето на класическите крушки ефективното регулиране яркостта на светлината бе възможно без особени усилия. Появата на LED и енергоспестяващи крушки направи задачата за управление на осветеността технически по-сложна и по-скъпа. Понякога дори и невъзможна. „Енергоспестяващите лампи изискват специални димери. Освен това различните LED и енергоспестяващи лампи изискват различен тип димери. Ако сменим енергоспестяваща лампа, понякога се налага да заменим и димера. Затъмняващите лампи са значително по-скъпи от обичайните енергоспестяващи осветителни тема, които понякога не подлежат на регулиране. Ако свържете обикновена енергоспестяваща крушка към димер в най-добрия случай това може да доведе до увеличен разход на електроенергия, а в най-лошия – до вероятност от възникване на пожар поради прегряване на осветителното тяло.

TOUCH е елегантен и лесен начин да направите нещо добро за околната среда, за здравето си и за джоба си“, информираха за Инженер.bg от доказаната българска търговска фирма РАИТ-ЕЛ, която предлага продуктите на TEM Čatež в България.

TOUCH създава уютна обстановка дори там, където доскоро не беше възможно

Приглушеното осветление създава приятна, спокойна и интимна атмосфера. Това е запазена марка на всички романтични места и неизменно допълнение към късните вечерни часове у дома или в офиса. „С появата на енергоспестяващи и LED лампи, които не могат да затъмнявани, за спокойната и романтична атмосфера можеше вече само да се мечтае. Благодарение на технологията TOUCH приглушеното осветление вече е възможно във всяко помещение, без значение от осветителното тяло или светлинен източник“, допълниха от РАИТ-ЕЛ.


В тъмнината на нощта TOUCH ни ориентира с нежна и мека подсветка

TOUCH маркира мястото на електрическия ключ и нежно осветява помещението с разсеяна светлина. Потребителите могат да избират между осем различни цвята на подсветката и да адаптират цвета и яркостта в съответствие с предпочитанията и настроението си само в рамките на няколко секунди, без никакви инструменти.

Плавно и бавно осветяване

Постепенното увеличаване на яркостта на осветлението не само удължава продължителността на живота на светлинните източници, но също така прави прехода от тъмнина към светлина по един бавен и загадъчен начин.

TOUCH се вписва отлично във всяка обстановка

TOUCH може да замени всеки електрически ключ във вашето жилище или офис. При смяна на мебелировката или след пребоядисване на стените е достатъчно само да се смени декоративната рамка без каквито и да било инструменти и TOUCH отново ще се превърне в незаменим елемент на интериора.

TOUCH – елегантно допълнение към интериора на изискани жилищни и работни помещения

Изделията се отличават с модерен дизайн със съвършено гладка повърхност и тънка линия на подсветката в долната част. Рамките с различни форми, цветове, шарки и материали подчертават още повече тяхната уникалност.

„Потребителите имат богат избор между различни стилове не рамките: Line – строг дизайн с прави линии, Soft – галещ погледа дизайн с плавни обтекаеми форми, Pure – уникални контури, изработени от естествени материали, дърво, стъкло или метал. Класически, традиционен или модерен стил – TOUCH се вписва отлично и ненатрапчиво във всеки интериор“, поясниха от фирма РАИТ-ЕЛ.


TOUCH дава възможност за значителни икономии там, където досега не беше възможно

„Преди беше лесно – крушките бяха евтини и можехме да ги затъмним с всеки димер. Светодиодните и енергоспестяващи лампи направиха затъмняването по-скъпа, по-сложна технически и понякога дори невъзможна задача“, продължават коментара си българските специалисти.

Благодарение на тази технология, днес можем да регулираме яркостта дори и на най-евтините незатъмняеми крушки. Това премахва необходимостта от закупуване на скъпи затъмняващи LED и енергоспестяващи лампи. Когато сменяме лампа, не трябва да сменяме и димера, както се налагаше досега. Благодарение на плавното включване на осветлението, TOUCH удължава продължителността на живота на крушките и спестява разходите за закупуване на нови. Не на последно място, затъмняването допълнително и значително намалява консумацията на енергия на енергоспестяващите и LED крушки.

TOUCH се грижи за здравето


Затъмняването на светлината през нощта е въпрос не само на удобство, но и на здраве. През нощта тялото ни почива и трупа сили за новия ден. В миналото хората са живеели с ритъма на слънцето. Днес, със силното осветление, ние можем да създадем ден през нощта, когато тялото ни вече трябва да си почива. Това не се отразява добре на имунната ни система, което е доказано от направени медицински изследвания. Например, вече няма съмнение, че силната нощна светлина причинява забавяне в секрецията на хормона мелатонин, който започва да се отделя в зависимост от светлината след залеза на слънцето. Мелатонинът действа като антиоксидант. Той неутрализира канцерогенните свободни радикали в тялото, укрепва и обновява имунната система. Смята се, че нарастващата честота на ракови заболявания сред хората, които работят през нощта, може да е резултат от намалена секреция на мелатонин в тялото.

Освен това силната светлина през нощта влияе и върху качеството на съня, регулирането на телесната температура и кръвното налягане и нивата на кръвната захар. „Ако искаме да живеем и работим късно през нощта, е здравословно да намаляваме светлината в околното пространство. Сега TOUCH ни позволява да го правим навсякъде дори там, където това преди не е било възможно при използването на LED и енергоспестяващи лампи“, допълниха от РАИТ-ЕЛ.

Източник на снимковия материал: РАИТ-ЕЛ, Tem Čatež

Тагове: TEM Čatež, енергетика, ключове и контакти, осветление, РАИТ

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

РАИТ-ЕЛ ЕООД
https://rait.bg/