Инж. Радмила Томова от АК Електрик: За да работи ефективно, човек трябва да се чувства оценен в работата си

07.10.2021 г.6 мин.

Ръководейки проектите в направление „Влакова индустрия“ на АК Електрик, инж. Радмила Томова умело проявява едновременно гъвкавост и умения за стриктно планиране, комуникира ефективно с всички звена и не губи фокуса върху клиентите, които са ключова ценност за компанията. В разговора ни за множеството отговорности и предизвикателства в работния процес, ясно отличаваме нейния неподправен ентусиазъм и мотивация. Ето защо бързаме да Ви запознаем с младата дама, която днес е гост в рубриката ни „Един работен ден на…“.

Здравейте, инж. Томова. Представете се за читателите на Инженер.bg.

Здравейте! Казвам се Радмила Томова. На 28 години съм и работя като ръководител проекти в направление „Влакова индустрия“ на фирма АК Електрик. Част съм от екипа на АК Електрик от началото на 2017 г., т.е. от близо 5 години.

Какво е образованието Ви?

Придобих бакалавърска степен по специалност „Инженер по телекомуникации“ в Технически университет – София.

Как започва Вашият работен ден?

Моят работен ден започва с усмивка, докато разпределям задачите си за деня. След това с екипа от производството провеждаме кратка оперативка, за да разбера дали всичко върви по план. Разискваме и решаваме заедно възникнали въпроси и проблеми. Комуникацията и обмяната на идеи са ключов фактор във всяка работа!

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

Като ръководител на проекти, е нужно умело да планирам всяка стъпка от процеса – от ценообразуването до завършения краен продукт. Важно е да поддържам активна комуникация с всички отдели и да проявявам гъвкавост във всяко отношение, защото работата ми е много динамична. Една от най-важните ми дейности е фокусът върху клиентите, което е и сред основните ценности на нашата компания.

Защо тези дейности са важни за фирмата?

За да е успешна една фирма, трябва да изпълнявам качествено и навреме поетите задачи. За да се случи това, е необходимо добро планиране и стиковане на целия процес. С правилното изпълнение на задачите ще спечеля доверието на нашите клиенти, което ще доведе и до успехи в бъдеще.

Какви са отговорностите, които носите?

Длъжността ми е изключително отговорна, защото съм „ядрото“ на всеки мой проект. Трябва да бъда в идеална симбиоза с целия екип и с клиента, за да постигаме ефективност, перфектно качество, навременна доставка и удовлетвореност от свършената работа.

Управлявате ли други хора? Ако да – колко на брой? Какви са отношенията в екипа Ви?

Не съм пряк ръководител на никого, но трябва да разпределя задачите по текущия проект на всеки отдел и при необходимост да наставлявам целия екип.

За мен най-важно е именно посланието зад думата „екип“. Всеки човек по веригата има голямо значение за качественото изпълнение на крайния продукт. Благодарна съм на всички членове на екипа, които влагат сърце и мисъл в работата си. Можем да научим много един от друг.

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

Аз съм човек, който обича да планира всичко до съвършенство. Същевременно с това съм достатъчно гъвкава, за да се справям с ежедневните предизвикателства, а длъжността ми съвместява всичко това.

Харесвам динамиката в работата ми. За секунди всичко може да се преобърне и бързо трябва да намеря решение, всеки ден уча нови неща, а комуникацията с чуждестранни клиенти допринася за развитието ми. Изключително горда съм, че отговарям за производството на едни от най-комплексните и сложни табла на някои от най-големите и взискателни клиенти в света. Това допълнително ми помага да израствам всеки ден.

Какви са трудностите и предизвикателствата в дейността Ви?

Както вече споменах, за мен най-важното нещо е екипът. Но работата с много хора е и голямо предизвикателство.

Всеки носи своя индивидуалност, а за да работи ефективно, човек трябва да се чувства оценен и удовлетворен от работата си. Опитвам се да прилагам различен подход с всеки един от екипа и съм готова да помогна на всекиго с каквото мога.

Какво си казвате в края на работния ден?

Ако всичко е минало както съм го планирала, си казвам: „Днес беше успешен ден“, ако ли не – „Утре ще се справя по-добре“.

Източник на снимковия материал: личен архив на инж. Радмила Томова, АК Електрик, pexels.com

Тагове: AQ Group, HR, електротехника, кариера

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АК Електрик АД
https://www.aqelectric.com/bg