Вкусен шоколад в изисканата Виена, или една история за решения на Rittal и фабриката за шоколадови изделия Manner

21.07.2021 г.4 мин.

Въздухът на Виена е пропит от опияняващия аромат на прясно смлени какаови зърна. Повече от 100 години компанията Manner произвежда в австрийската столица своите изключителни неаполитански вафли, а в момента инвестира значителни средства в модернизацията на производствените си мощности. „През следващите три години Manner предвижда да вложи около 40 милиона евро в разширяване на производството си. В същото време, докато тече преустройството на централата на компанията, бе създаден и нов център за данни, за който Rittal предостави IT инфраструктура“, разказаха за читателите на Инженер.bg от Ритал ЕООД.

В хранително-вкусовата промишленост е изключително важно производството да се документира подробно, за да могат да се проследят продуктите и техните съставки. И, естествено, изпълнението на това изискване зависи изключително много от безупречното функциониране на IT инфраструктурата.

„Намаляването на разходите и потреблението на енергия бяха основна причина, поради която искахме система със студен коридор, а това бе и плюс за Rittal“, коментира Рихард Фрайтаг, мениджър IT и мрежови операции в Manner.

Съвместно планиране на оборудването в центъра за данни

Задачата на Rittal се състои в оборудване на центъра за данни с IT ракове, инсталиране на енергийно-ефективна система за контрол на климата, която да осигури безпроблемната работа на сървърите, инсталиране на алармени системи за контрол на температурата, влажността и херметичността, както и внедряване на резервно електрозахранване. В проектирането на центъра за данни участие взема и целият IT екип на Manner.

Енергийната ефективност – акцент в проекта

Сървърите на Manner са инсталирани в 14 IT ракове TS на Rittal, които са подредени в два модулни блока един срещу друг, за да оформят студения коридор. „Концепцията за топли и студени коридори спира смесването на студения с топлия въздух, което би оказало негативно въздействие върху енергийния баланс. Компонентите на вратата и тавана разделят горещия и студения въздух в центъра за данни. Тъй като въздушните потоци не се смесват, охладителната система работи по-ефективно, което има благоприятно влияние върху потреблението на енергия и върху запасите от мощност на технологията за контрол на климата“, поясниха българските специалисти на Rittal.

Надеждна последваща поддръжка като част от сътрудничеството

Manner възлага на Rittal изграждането и на системи за мониторинг. „Computer Multi Control III (CMC III) използва сензори в раковете за наблюдение на температурата и влажността и подава аларми при откриване на нехерметичност. В случай на възникване на неизправност, централната система за докладване за неизправности уведомява дежурния екип“, допълниха от Ритал.

Успешното финализиране на проекта по изграждане на центъра за данни слага началото на последващо сътрудничеството между Rittal и Manner. Двете компании вече са подписали и договор за предоставяне на пълен пакет от услуги за техническа поддръжка.

Източник на снимковия материал: Ритал ЕООД, Rittal

Тагове: Rittal, производство, Ритал, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритал ЕООД
http://www.rittal.bg/index.html