От древността до днес подводният риболов изхранва, забавлява и учи. Днес е по-омагьосващ отвсякога с инструменти Bosch

22.01.2021 г.4 мин.

Подводният риболов е древен метод, използван в света в продължение на хилядолетия. Ранните цивилизации пронизвали рибата, плуваща в реки и потоци, с подострени пръчки. С течение на годините подводният риболов се развил като спорт и в модерната му форма при него се използват тежки гумени ластици или сгъстен газ за задвижване на харпуните под водата. А спортът винаги е бил страст за Андре Викаксана от Индонезия. Той е израснал в Бали, островът на боговете, известен със своите плажове, заобиколени от кристално чисти морета. Когато е в 6-ти клас, открил колко обича морето и опитал няколко водни спорта. Андре научил за подводния риболов през първата година в гимназията и започнал да прекарва време в морето почти всеки ден. Как в последствие развил своето хоби с помощта на електроинструментите на Bosch, ще Ви разкажем в днешния материал, заедно с българското дружество Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти. Приятно четене!

В желанието си да има свой собствен харпун, Андре изработил първия такъв с дървени части и традиционни инструменти, което му отнело около месец. Впоследствие той започнал да развива своите знания, но тъй му били необходими часове напрегнат труд, за да изработи на един харпун, потърсил алтернативни методи за увеличаване на производителността и прибегнал до използването на електроинструменти. 

Подходящи „помощници“ в своята работа намерил под марката Bosch. Малкото им тегло и издръжливостта им допринасят много за процеса. „Използвам тези електроинструменти от почти десетилетие. Притежавам голямата машина GCM 10S от 10 години. Използвам я за големи дървени късове, тъй като мощният ѝ 1800 W мотор има голям капацитет на рязане с най-висока точност“, споделя Андре.

Андре използва също ъглошлайф GWS 5-100 – ръчен електроинструмент за рязане, грубо шлайфане и полиране, с който придава на харпуна хидродинамичен вид. „Харпунът трябва да може да плува с Вас. Той не бива да Ви забавя поради съпротивление от триене с водата, особено, когато плувате в дълбоки води. Ъглошлайфът е достатъчно мултифункционален. Той може да реже, шлайфа и полира метал или неръждаема стомана, а дървото и металът са двата основни компонента, използвани за харпуна и неговия спусък“, разказаха от Роберт Бош, направление Електроинструменти. 

За монтирането на различните елементи на харпуна, Андре съединява материалите един с друг с GSR 10,8-2 LI – акумулаторен винтоверт, който му служи за пробиване на метал и дърво. Той е много лек, което го прави използваем почти без усилие.

Остров Бали е известен с големия брой чуждестранни туристи, страстни любители на морето и различните водни спортове, като сърфинг, гмуркане, гмуркане с шнорхел и подводен риболов. Увеличеното търсене води до необходимостта от увеличаване на производството. „Като погледна назад пътя, който съм изминал, наистина е интересно колко предизвикателства съм преодолял. Bosch беше мой спътник, стана свидетел на моето пътуване и помогна дейността ми да се развие до това, в което се превърна „Andre Speargun“ сега. Надявам се, че интересът към подводния риболов ще се увеличава, тъй като той е забавен спорт, който не вреди на екосистемата“, заявава  Андре с усмивка.

Източник на снимковия материал: Bosch, Роберт Бош, направление Електроинструменти

Тагове: Bosch, Бош, направление Електроинструменти, електроинструменти, полиране, рязане, шлайфане

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти
http://www.bosch-pt.com/bg/bg