Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

02.05.2018 г.4 мин.

Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за новостите в академичния свят и бизнеса у нас и на Балканите. Запознахме ви и с предложените възможности за стажантски програми на кариерното изложение „Стажове”. Част от присъстващите компаниите на събитието бяха Стомана Индъстри, Бер-Хелла Термоконтрол, Луфтханза Техник София, Фесто Производство и Либхер-Хаусгерете Марица. Повече за актуалните новини в областта на индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. А сега ви оставяме с най-важното от последните дни, събрано в новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.


 

Новините от България:

 

Един от водещите производители на врати, прозорци и щори в Европа, фирма Ролпласт Груп, изгражда нов склад на стойност 7 млн. лв.

 

В пирдопския си медодобивен завод Аурубис България ще стартира екологични проекти за над 10 млн. евро.

 

На кариерното изложение „Стажове“ 2018 участие взе Стомана Индъстри, като предложи на студентите постоянни работни позиции.

 

Търсенето на подходящ кандидат за избрана от вас вакантна длъжност ви се струва трудна задача? Инженерна борса в Борса.bg ви предоставя възможността бързо и лесно да откриете точните специалисти!


 

Академични новини:

 

Във връзка с разширението на производствената си база Бер-Хелла Термоконтрол увеличи и броя на стажантските позиции, които през 2018 г. ще очакват млади, амбициозни специалисти във всички отдели на дружеството.

 

На пролетното изложение за работодатели „Стажове“ Луфтханза Техник София предложи стажантски позиции за различни отдели, като по-голямата част от тях са с техническа насоченост.

 

За втора поредна година Фесто Производство, дъщерно дружество на лидера в развоя и производството на средства и цялостни решения за автоматизация Festo, ще проведе своя Лятна академия.

 

ЧЕЗ разширява стипендиантската си програма, като в нея вече могат да се включат и студенти от висшите технически учебни заведения, разположени на лицензионната територия на дружеството в Западна България.

 

Либхер-Хаусгерете Марица предлага стажантски позиции в различни отдели, сред които „Конструктивен“, „Производствена техника и планиране“, „Развойна дейност“ и др.


 

BalkanEngineer.com информира:

 

Немската компания Vorwerk Autotec ще изгради новата си фабрика за производство на тръби и уплътнения за автомобилния бранш в индустриалната зона Preljina в гр. Чачак, Сърбия.

 

Един от най-големите румънски дистрибутори на информационни и телекомуникационни продукти Network One Distribution ще увеличи складовите си площи в логистичната база CTPark Букурещ Запад с нови 14 000 m2.

 

Българската компания Хъс, която търгува и произвежда метални изделия, планира да разшири полето на дейността си с производство на хлорни продукти.

 

Производителят на турбокомпресори MEI TA Europe започна изграждането на втората си фабрика в гр. Обреновац, окръг Белград, Сърбия.

 

Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.

 

Актуална информация за вашето обучение, стаж и професионално развитие ще намерите в „Академична борса“.

 

Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

 

Заповядайте!

 

Източник на снимковия материал: Борса.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
https://www.festo.com/cms/bg_bg/55737.htm

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Луфтханза Техник София ООД
https://www.lufthansa-technik.com/lufthansa-technik-sofia

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Стомана Индъстри АД
http://www.stomana.bg