Посрещнете предизвикателствата при маркирането и етикетирането в бутилиращата индустрия с решенията на Бетелгиус

11.01.2022 г.5 мин.

Бутилиращата индустрия е много динамичен и специфичен отрасъл от гледна точка на необходимите операции, свързани с маркирането, етикетирането и опаковането. В него попадат производители на безалкохолни напитки, вино, бира, високоалкохолни напитки, олио, минерална вода, мляко и др. Широката гама от опаковъчни материали, рискът от фалшифициране на напитки с висока стойност, нарастващите изисквания към ефективността на производството и минимизирането на въздействията върху околната среда са само част от предизвикателствата, пред които са изправени производителите на напитки.

Гаранция за проследимост по време на целия производствен цикъл — от производителя през дистрибутора, търговеца на дребно до крайния потребител, е поставяне на информация като срок на годност, партида, дата на производство, баркод, състав на продуктите, име на доставчика и други кодове, отпечатани върху първичната или вторичната опаковка“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българската компания Бетелгиус, която предлага разнообразни решения за опаковане, маркиране и етикетиране.

Характерно за бутилиращата индустрия е разнообразието от опаковки, които използва, включително метални кутии, PET, стъклени бутилки, тетра пак – всички те се предлагат в различни форми, размери и цветове. Често се ползват и множество варианти в рамките на едно производство. Изобилието от формати в отделните нива на опаковъчния процес означава, че е необходимо да се прилагат различни методи за печат. Избраният специфичен метод на маркиране зависи от съотношението между разходите и производителността, като се вземат предвид фактори като скорост на линията, вид на повърхността, която трябва да бъде маркирана, типа код, който следва бъде отпечатан, както и спецификите на работната среда. Същевременно, производителите търсят и все по-ефективни решения за маркиране или етикетиране на вторична опаковка — стекове, кашони и др., включително и в края на производствената линия при етикетиране на груповите опаковки и палетите.

Ние, от Бетелгиус, предлагаме ефективни решения в сферата на маркирането и етикетирането. Мастиленоструйните принтери от серия Linx 8900 са предпочитан избор от производителите в бутилиращата индустрия. Моделът осигурява точни и четливи кодове, като същевременно предлага по-дълги интервали на обслужване и поддръжка при по-ниски експлоатационни разходи. Отличава се с бързина и ефективност, които го превръщат в оптимално решение за маркиране на продукти от бързи производствени линии и в особено трудна работна среда. Принтерите от серията BC (Bottle Coder) са специално създадени за маркиране на мокри бутилки, използвайки специално мастило, което прониква през кондензата и създава траен отпечатък“, поясниха от компанията.

Лазерните принтери Linx, от своя страна, са особено подходящи за високоскоростни бутилиращи линии, където се използват PET бутилки. Те са екологично и рентабилно решение за поставяне на постоянни кодове, като същевременно са евтини за експлоатация и поддръжка, поради липсата на консуматив.

За автоматизиране на процесите на етикетиране на вторична опаковка (стекове, кашони, палети и др.) Бетелгиус предлага разнообразие от решения, сред които индустриални принтери за етикети и принтер-апликатори. Компанията доставя и цялостни решения за пълна автоматизация на процесите по опаковане на бутилките в стекове или кашони, палетизиране и фолиране на готовите палети.

Официален представител сме на доказани производители като Linx, Cab, Fromm, Soco System, Logopak. В новата ни брошура „Решения за бутилиращата индустрия“ можете да се запознаете в детайли с препоръчаните от нас технологии, а за всякакви въпроси и информация на Ваше разположение са нашите експерти. Не се колебайте да се свържете с нас“, обърнаха се към читателите на Инженер.bg от Бетелгиус.

Източник на снимковия материал: Бетелгиус

Тагове: Бетелгиус, етикетен принтер, етикетиране, маркиране, опаковане

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бетелгиус ООД
https://betelgeus.com/bg/