За пета поредна година Кауфланд България е сред носителите на престижния международен сертификат „Топ работодател“

15.03.2023 г.4 мин.

Освен лидер в търговията с бързооборотни стоки, Кауфланд България е един от топ работодателите в страната. Вратите на дружеството, чиито екип наброява над 6 000 човека, са отворени за служители от различни области, включително за технически специалисти. Те могат да развиват професионалните си умения и да израстват заедно с експертите на компанията. Именно поради тази причина, Кауфланд е сред топ работодателите на Top Employers Institute за пета поредна година. Повече за отличието пред Инженер.bg разказаха от фирмата.

Престижният международен независим институт Top Employers Institute за пета поредна година отличи мащабната търговска верига Кауфланд България с високо ценения сертификат „Топ работодател“. Компанията отново успя да докаже, че заслужава мястото си сред водещите работодателски брандове в Европа със силно изразена социално отговорна политика, която отдава водещо значение на качественото управление на човешкия капитал, с който разполага, включително на грижата за хората, условията на труд и развитието на служителите.

„За да получи престижното отличие, компанията ни премина през детайлен мониторинг на процесите, като оценката бе изготвена от международно жури от независими експерти. Анализирани бяха въведените от нас концепции, процеси и инструменти за управление на човешките ресурси. Общо 20 категории подлежат на мониторинг от страна на независимото жури“, поясниха от Кауфланд България.

Универсалният метод за сертифициране на Top Employers Institute се прилага в над 123 държави по света. В сравнение със средните стойности от глобалното проучване през 2023 г., Кауфланд България се отличава с резултати значително над нормата. При седем от показателите постиженията на веригата са с над 10% по-високи от средните в класацията, като сред тях са „Привличане на таланти“ (над 13%), „Ангажираност на служителите“ и „Дигитален HR” (близо 13%), „Лидерство“ (почти 12%) и „Удовлетвореност на служителите“ (над 11%).

„В Кауфланд България инвестираме в развитието и доброто благосъстояние на своя екип, като се стараем да му предоставяме подходяща среда за израстване, която отговаря на бързо развиващите се тенденции в HR сферата. Като част от голямото ни семейство, всеки служител получава възможност за растеж, шанс за допълнителна квалификация, менторство и участие в обучителни програми, както и достъп до съвременна система от социални придобивки“, споделиха от дружеството.

От началото на своята история в България през вече далечната 2006 г., Кауфланд България залага сред основните си цели непрекъснато да развива и стимулира националната и регионалната икономика и инфраструктура. Към момента общите инвестиции на компанията у нас достигат 1.7 млрд. лв. „Политиката ни за устойчиво развитие протича под мотото „Действията носят промяната“. Именно то е в основата на различните социални и екологични действия, които предприемаме. Сред тях са използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, намаляването на пластмасата, подкрепата на уязвими групи от обществото, и не на последно място – грижа за голямото семейство на Кауфланд България“, допълниха още от компанията.

Ако искате да сте част от екипа на доказан международен работодател, не се колебайте да разгледате възможностите за професионално развитие на инженери, техници и IT специалисти в микросайта на Кауфланд България в Инженерингова борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Кауфланд България, canva.com

Тагове: HR, Kaufland, кариера, Кауфланд България, награда

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД
kaufland.bg