Историята на Trenkwalder: Разрастване на висока скорост и лидерство на пазара на HR услуги на Балканите и в Европа

26.09.2022 г.6 мин.

Знаете ли каква е историята на Trenkwalder? Компанията е основана през 1985 г. в Швадорф, Австрия, като инженерна консултантска компания. Развива се целенасочено и методично и за изминалите три десетилетия се превръща в международен доставчик на пълен набор от услуги в сферата на човешките ресурси. Днес фирмата е една от водещите агенции за подбор на кадри в Централна и Източна Европа. Част от нея е и Тренквалдер България, която предлага услуги както в подбора на персонал, така и във временната заетост и аутсорсинг процесите. Днес от Инженер.bg ще Ви разкажем за забележителната история на Trenkwalder. Вижте в следващите редове.

От малка австрийска компания до международна HR агенция с безспорен авторитет

Както вече споменахме, историята на компанията Trenkwalder започва през март 1985 г. Тогава Рихард Тренквалдер открива техническо инженерно бюро в Швадорф, Австрия. По време на своите многобройни посещения в чужбина, той се запознава с временната заетост – услуга, която към онзи момент вече е добре установена в Холандия, Великобритания и Скандинавия, но от друга страна, все още е относително непозната в Австрия.

Няколко години по-късно – през 1992 г., Trenkwalder за първи път излиза извън рамките на Австрия, като отваря първия си чуждестранен клон в Словакия. Дружеството започва да надгражда структурата си, откривайки офиси в държави от Централна и Източна Европа.

В периода 1999-2000 г. последователно са открити офиси в Унгария, Германия, Италия и Чехия. В Австрия дружеството е лидер на пазара“, поясниха от българския офис на компанията.

През 2001-2004 г. разрастването продължава. Отворени са клонове в Словения, Хърватия, Румъния, Сърбия и в Полша.

Между 2006-2008 г. процесът на разширяване на мрежата продължава. Създадени са офисите в Лихтенщайн, Швейцария, последвани от Турция, България, Черна гора, Босна и Херцеговина, Македония, Албания и Гърция.

През 2011 г. разположената в Дюселдорф семейна фирма Droege Group придобива над 75% от Trenkwalder International AG (б.ред. сега Trenkwalder Group AG), включително всички дъщерни дружества.

Важна за историята на дружеството е 2012 г. Тогава портфолиото от услуги на агенцията се разширява. Включени са услуги като т.нар. „Executive Search и аутсорсинг на бизнес процеси. Наред с това основният бизнес се дигитализира с пълни темпове: започва използването на мобилни устройства за подбор, кампании в социалните медии, използват се така също и все повече работни платформи и приложения за електронно обучение. В търсенето на таланти страните засилват международния подбор на персонал“, продължиха коментара си от Тренквалдер България.

Така идва 2015 г., в която Trenkwalder отбелязва своята 30-та годишнина.

През 2018 г. дружеството придобива „papagei.com“ – многократно награждаван видео езиков портал. По този начин компанията се разширява и усъвършенства в предлагането на обучения.

През 2019 г. фирмата започва да предлага IT услуги заедно с по-познатите си и утвърдени практики: международен подбор на кадри, „Executive Search, инвентаризации и обучения. „По този начин агенцията ни се стреми да спомогне за преодоляване разликата между наличните и необходимите специалисти с технически умения“, допълниха българските специалисти.

Trenkwalder Group: 1 млн. получени кандидатури и над 7000 клиенти

Trenkwalder се стреми към стратегически постижения чрез постоянно усъвършенстване на своите основни дейности и услуги – подбор на персонал, временна заетост, непрекъснато развитие на нови продукти и решения като международен подбор на персонал и аутсорсинг на различни бизнес процеси.

С повече от три десетилетия опит на европейските пазари на труда, ние имаме силна основа за иновативни решения в сферата на човешките ресурси. Подкрепяме клиентите си в ключови проекти и се гордеем с нашите постижения и персонализирани решения“, посочиха българските специалисти на агенцията.

За успеха на компанията Trenkwalder Group сами говорят числата на нейните постижения:

  • 7 000 клиенти;

  • 35 000 служители;

  • 200 открити офиса в 14 държави;

  • 300 000 интервюирани кандидати;

  • 1 млн. получени кандидатури.

Всичко това е постигнато само за 37 години, благодарение на много труд, както и с поглед и мисъл за бъдещето.

Тренквалдер България развива дейността си в областта на човешките ресурси, подбора на персонал и аутсорсинг услугите, предлагайки широко разнообразие от възможности за кариерно развитие на специалисти от областта на индустрията, строителството и IT-сферата.

Ако се интересувате от експертизата и опита в областта, с които компанията разполага, както и от актуалните предложения за работа, които предлага, бихте могли да разгледате нейния микросайт в Инженерингова борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: freepik.com

Тагове: HR, кариера, обучение, Тренквалдер

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Тренквалдер България
https://bg.trenkwalder.com/