Бетелгиус: Постигнете максимална производителност при печат на етикети в индустриална или лабораторна среда с CAB Squix

21.04.2021 г.6 мин.

„Ако се нуждаете от индустриален принтер за етикети, който работи с високи скорости и в синхрон с производствената Ви линия, то Вашето решение e Squix на CAB“, коментираха от фирма Бетелгиус, която предлага продуктите на компанията CAB у нас. „Скоростта не е единствената отличителна черта на Squix. Можете също да разчитате на прецизност, лесно използване, компактен дизайн и много високо качество на печат“, добавиха още от утвърдената българска компания. А какво друго разказаха за принтерите Squix пред Инженер.bg, вижте в днешния материал.

Принтерите SQUIX разполагат с цветен 4.3 инчов LCD дисплей с тъчскрийн функция. Потребителският интерфейс е подобен на смартфон — с директен достъп до отделни елементи от менюто. На дисплея могат да се възпроизвеждат обяснителни клипове, които подпомагат потребителя при работа с устройството. Squix поддържа Ethernet и WLAN интерфейси, чрез които, освен стандартните функции, се осъществява и двупосочен обмен на данни. 

„С инструментите за администриране и комуникация имате възможност да извършвате мониторинг в реално време на трансфера на данни. С уеб интерфейса можете да настроите принтера, да четете информация и да наблюдавате дисплея“, обясниха от Бетелгиус. 

За по-лесна интеграция, принтерите разполагат с интерфейс за обмяна на сигнали с основната машина или производствената линия. Печатът може да бъде стартиран или паузиран чрез директен сигнал от сензор или ръчен бутон. В същото време се изпращат съобщения за състоянието и предупреждения, посочвайки например предстоящия край на лентата или прекъсване на етикетирането.

Серията Squix се състои от 3 модела: 

CAB Squix 2 за печат на тесни етикети с характеристики: 

  • Скорост на печат до 250 mm/s;
  • Ширина на печат до 56.9 mm;
  • Резолюция 300 и 600 dpi. 

CAB Squix 4 - универсален принтер за всякакви приложения, отличаващ се със: 

  • Скорост на печат до 300 mm/s;
  • Ширина на печат до 105.7 ss;
  • Резолюция 200, 300 или 600 dpi. 

CAB Squix 6 за печат логистични етикети със спецификация: 

  • Скорост на печат до 250 mm/s;
  • Ширина на печат до 168 mm;
  • Резолюция 200 или 300 dpi. 

Освен тях, Бетелгиус предлага и комбинации на принтерите с подходящи за различни приложения принтер апликатори. Сред тях са: 

Squix с многофункционален апликатор S1000 

Принтер апликаторът Squix S1000 е универсална система за печат и поставяне на етикети. „Тя е отлично, рентабилно решение за автоматизация за всеки бизнес“, категорични са специалистите на Бетелгиус. 

Апликаторът S1000 използва въздушен цилиндър за прилагане на етикети върху повърхността на продукта. При стандартна настройка апликаторът е монтиран над зоната за етикетиране. „Освен стандартната лапа се предлагат и други видове според вида на продукта, който ще бъде етикетиран, както и в зависимост от това дали ще се движи по време на етикетирането. Възможно е да се използва в полуавтоматичен режим, при ръчно подаване на продуктите за етикетиране или в автоматичен режим, когато е монтиран на поточна линия“, допълниха от Бетелгиус. 

Апликатор S3200 в комбинация с етикетен принтер SQUIX за прецизно етикетиране в реално време 

S3200 прилага етикети с висока точност върху всякакви продукти, като може да работи в полуавтоматичен и в автоматичен режим, монтиран на производствена линия. 

„В качеството си на полуавтоматичен настолен апликатор, S3200 е оптимално решение за лаборатории и тестови установки. В чувствителни на допир приложения, силата на натиска може да бъде намалена или да се постави етикет, дори безконтактно“, поясниха българските експерти. 

Принтер апликатори SQUIX S5104/S5106 

Това е ниско бюджетно решение за автоматично етикетиране на продукти, движещи се по транспортна лента. 

Принтер апликаторите SQUIX S5104/S5106 са подходящи за етикетиращи приложения в най-различни индустриални сектори. След прилагане на етикет, датчик задейства принтера, за да премине към следващия етикет.

Принтер апликатор Axon 2 за етикетиране на епруветки или лабораторни проби 

Тази система представлява принтер апликатор, подходящ за индивидуално етикетиране на епруветки или цилиндрични продукти; във вид на ръчна работна станция или интегрирана системи в цялостния процес. Самозалепващи се баркод етикети (2D или линейни) се отпечатват от устройството и се прилагат върху епруветките. Отпечатването и етикетирането отнемат по-малко от 2 s. Информацията върху етикета остава ясно четлива, дори в дългосрочен план и при температури от -196 °C до +130 °C. Етикетираните продукти могат да бъдат изваждани един по един или да бъдат изнесени в поднос.

„Готови ли сте да изберете Вашето SQUIX решение? За повече информация не се колебайте да се свържете с нашите експерти, които ще Ви консултират спрямо Вашите нужди“, обърнаха се към специалистите от всички сектори на индустрията и науката от Бетелгиус. 

Източник на снимковия материал: Бетелгиус

Тагове: Бетелгиус, етикетен принтер, етикетиране

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бетелгиус ООД
https://betelgeus.com/bg/