Бетелгиус: Кои са основните критерии за оптимален избор на етикетен принтер от богатото портфолио на САВ

23.05.2023 г.7 мин.

„САВ Германия e най-големият производител в Европа на баркод принтери за етикети и принтер-апликатори. Компанията разполага с впечатляващ продуктов асортимент от принтери, които са подходящи за различни бюджети и могат да задоволят и най-строгите изисквания на всеки бизнес. Освен това покриват широка гама от приложения – от ръчно етикетиране с основна продуктова информация до сложни интегрирани автоматични системи за индустриални приложения“, коментираха пред Инженер.bg от фирма Бетелгиус, ексклузивен представител и сервизен център на САВ Германия. Продължете с четенето, за да научите как да изберете етикетен принтер, който отговаря изцяло на Вашите бизнес изисквания.

Етикетите съдържат важна информация за продукта като: баркод, сериен номер, срок на годност, състав, дати на производство и други релевантни данни. Те допринасят за редуцирането на грешки по време на инвентаризация и улесняват проследяването на стоките през целия логистичен процес. Също така осигуряват висока точност и сигурност, които съответстват на регулаторните изисквания. Процесът по етикетиране е фундаментален за проследимостта на продуктите от производството до крайния потребител.

„Ясното и правилното етикетиране и маркиране на продуктите влияе положително върху потребителското изживяване и предоставя важна информация на крайния потребител за безопасността, съхранението и употребата на продуктите“, допълниха специалистите от Бетелгиус.

Как да изберете правилния етикетен принтер за Вашия бизнес?

Ключовите критерии, към които е важно да се подходи със специално внимание при избора на етикетен принтер, са:

Съображения спрямо материала, върху който ще се печата

„Принтерите на CAB могат да работят с термотрансферна или термодиректна лента. Ние предлагаме широка гама от принтери, които могат да печатат върху различен вид материали, включително: картон, текстил, термо и стандартна хартия, фолио и т.н.“, споделиха от компанията.

Съображения спрямо обема на етикетиране

Продуктовото портфолио на Бетелгиус предлага няколко варианта на CAB, от които можете да изберете подходящия за Вас. Сред асортимента ще откриете:

  • Mach 1 и Mach 2 – базови принтери за етикети, подходящи за малки натоварвания;
  • Серия EOS – компактни и икономични принтери, подходящи за малки до средни натоварвания;
  • Серия Mach 4S – висококачествени принтери за етикети, подходящи за средни натоварвания;
  • Серия XC Q – създадени специално за печат на етикети съгласно GHS стандартите.

„Тази серия разполага с две печатащи глави в една равнина. Моделите принтери от нея могат да печатат едновременно с два цвята. Те са подходящи за употреба в индустриални среди с голямо натоварване, тъй като предлагат висока скорост на печат“, поясниха специалистите.

  • Серия XD Q – машина с две глави за печат на лице и гръб. Изключително подходяща за употреба за текстилни и сатенени етикети, термосвиваем шлаух, фолиа и картони;
  • Серия SQUIX – индустриални принтери за етикети, подходящи за големи натоварвания. Отличават се с възможността да работят с голям брой различни материали и формати.

„Те предлагат висока скорост на печат, точност и гъвкавост. Тези принтери са особено подходящи за специфични приложения, които изискват безконтактна идентификация и проследяване на продуктите, като предлагат и печат на RFID етикети“, заявиха от търговското дружество.

Съображения спрямо резолюцията

Изборът на резолюция зависи от конкретните изисквания към вида на отпечатъка. В зависимост от резолюцията си принтерите се разделят на следните класове:

  • 203 dpi (ниска резолюция) – принтерите от този клас са подходящи за големи етикети с текст, баркодове;
  • 300 dpi (средна резолюция) – подходяща за по-малки и по-детайлни етикети, като такива с малък текст, лога или изображения с висока резолюция. Тази резолюция е често използвана в етикетирането на продукти във фармацевтичната индустрия, както и в други приложения, където се изисква по-голяма прецизност;
  • 600 dpi (висока резолюция) – предлага най-високо качество на печат и изключителна детайлност. Високата резолюция е подходяща за много малки и сложни етикети, които изискват много фини детайли, като микрошрифтове, малки баркодове и изображения с висока резолюция. Използва се в прецизни приложения като автомобилната индустрия, електрониката, медицината, в лаборатории и навсякъде, където точността и четливостта на етикетите са от решаващо значение.

Съображения в зависимост от възможността за интеграция и свързване на принтера

Повечето модели на CAB са съвместими с безжична мрежа. Посредством Wi-Fi, те могат да се управляват дистанционно от компютър, таблет или мобилно устройство. Това улеснява процеса и спомага за постигането на по-ефективна работа.

Последно, но не по важност: Съображения спрямо самите етикети

„CAB е производител, който предлага голям избор от етикети. Те се различават по размери, форми, материали и лепило. Можете да сте сигурни, че сред богатия асортимент ще откриете етикети, които отговарят на Вашия специфичен проект или приложение“, допълниха още от Бетелгиус.

CAB e eдна от малкото компании в света, които са сертифицирани като основен партньор на SAP (пазарен лидер в разработката на софтуер за корпоративни приложения) по програматa SAP Printer Vendor Program (програма за дистрибуторите на принтери). Всички принтери, произведени от CAB, са сертифицирани и готови за интеграция със SAP.

За допълнителни въпроси и консултация, не се колебайте да се свържете с експертите от екипа на Бетелгиус.

Източник на снимковия материал: Бетелгиус (Betelgeus)

Тагове: Бетелгиус, дистрибуция, етикетен принтер, етикетиране, индустрия, маркиране, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бетелгиус ООД
www.betelgeus.com